Alegeri europarlamentare 2019. Iohannis vs Dragnea vs Băsescu. Ce strategie are fiecare

 

Alegeri europarlamentare 2019 cu prezență mai mult decât ridicată în România. Desigur, printre primii care au fost la vot au fost politicienii, care au dat declarații mai mult decât interesante.

Ziua de alegeri europarlamentare 2019 este și zi de vot la referendumul pentru justiție inițiat de președintele Klaus Iohannnis.

Alegeri europarlamentare 2019 - ce a declarat Klaus Iohannis

"Veniți la vot, dragi români! Veniți la vot, pentru că azi puterea politică este la voi. Astăzi decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votați astăzi, dragi români. Decideți pentru următoarele luni. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung, începutul unei serii de alegeri și astăzi puteți să începeți să schimbați România.

Am constatat că avem și am avut mai multe inițiative de mobilizare la vot decât altă dată. Mă bucur foarte mult și țin aici, în secția de votare, să mulțumesc tuturor celor care au inițiat campanii de mobilizare pentru vot", a declarat Iohannis imediat după votul exprimat la Liceul Teoretic ”Jean Monnet”.

Alegeri europarlamentare 2019 - Liviu Dragnea votează într-un loc secret

”Manevră” interesantă a lui Liviu Dragnea în ziua de alegeri europarlamentare 2019. Liderul PSD va vota la orele serii, în jurul orei 19. Nu a fost însă dezvăluită secția la care va vota liderul PSD, dar se pare că tot la Jean Monnet va vota și el.

De altfel, mai toți liderii PSD au ales să voteze în a doua parte a zilei. Doar Viorica Dăncilă a votat în jurul orei 11, declarând că a votat doar pentru alegerile europarlamentare, nu și pentru referendum.

Alegeri europarlamentare 2019 - ce a declarat Traian Băsescu

„Este un scrutin extem de important, atât prin situația în care se află UE. Trebuie să creăm un nou început al UE. Pentru România avem acest referendum convocat de președinte în care românii sunt chemați să răspundă dacă vor stat de drept sau nu. Acesta e mesajul de fond al celor două întrebări. Aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv, prin prezență.

E un semn bun, că e aglomerat la secția de votare din „Jean Monnet”, unde de regula este foarte lejer”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Primele rezultate la alegeri europarlamentare 2019 apar în seara aceasta, după ora 21, odată cu publicarea primelor exit-polluri. Rezultatele finale sunt așteptate în cursul zilei de luni, 27 mai.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Costin Stefan
26 May 15:11
NU UITATI ZIUA DE 10 AUGUST ! ACUM ESTE MOMENTUL SA LE SPUNEM CE AVEM DE SPUS. TRAIASCA ROMANIA !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?