Alegeri 2016 BRAILA – 19.7% prezența la vot - ora 14

Alegeri 2016 BRAILA – Romanii participa astazi la vot pentru a-si alege edilii si componenta consiliilor locale pentru urmatorii patru ani. Este pentru prima oara cand alegerile au loc intr-un singur tur de vot.Alegeri 2016 BRAILA – Realitatea.net va tine la current cu cele mai noi informatii despre alegeri 2016. Actualizam constant cu cele mai noi stiri si date despre prezenta la vot, incidente din sectiile de votare din cele mai importante orase din tara, dar si date informatii despre cum decurge acest unic tur de scrutin al alegerilor locale.

Alegeri 2016 BRAILA – Stiri LIVE despre Alegeri 2016 BRAILA  - ACTUALIZAT

ora 14:00 - UPDATE - 19.7% PREZENTA la urne pentru Braila, la ora 14.

ORA 13:00 - UPDATE - Alegeri 2016 Braila - Cota de prezenta la alegerile locale din Braila continua sa fie una buna. Pentru ora 13 se prezentasera deja 17.8% dintre cei asteptati la urne.

ORA 12:25 UPDATE Alegeri 2016 Braila

V-aţi întrebat vreodată cât ar putea valora votul dumneavoastră, mai ales că duminică, 5 iunie, suntem aşteptaţi la urne pentru a ne alege liderii şi administratorii averii publice pentru următorii 4 ani? La această întrebare au încercat să răspundă realizatorii unei pagini web care găzduieşte o aplicaţie care-ţi face pe loc un calcul în acest sens. Este vorba despre site-ul valoarevot.ro, potrivit căruia Brăila s-ar afla cam la coada clasamentului naţional, cu o valoare mică estimată per votant. Ca să n-o mai lungim, potrivit aplicaţiei amintite votul unui brăilean ar valora cam 18.100 lei, echivalentul a 1.290 kilograme de mici. 

ora 12 Alegeri 2016 Braila - Prezenta excelenta la urnele de vot pentru cei din Braila - 14.7% dintre cetateni au votat deja, conform celor mai recente informatii.

ora 11 - Alegeri 2016 Braila Dupa primele date oficiale, pana la ora 11 in Braila au venit sa voteze un numar impresionant de cetateni: 11.4%, o medie foarte buna fata de intregul nivel al tarii.

ora 9:30 - Alegeri 2016 Braila Prezenta la vot pana la aceasta ora este de 3.9%

Ora 7:00 – Alegeri 2016 Braila Urnele au fost deschise si procesul de votare a inceput cu succes. Pe parcursul zilei va vom tine la curent cu absolut toate informatiile legate de Alegeri 2015 BRAILA.

Alegeri 2016 BRAILA – Candidatii pentru primaria BRAILA

Alegeri 2016 BRAILA – pentru primaria orasului BRAILA se lupta astazi 10 candidati de la diferite partide sau independent. Mai jos va prezentam fiecare dintre acesti candidati si apartenenta lor politica.

Candidati Primăria BRAILA:

 • Partidul Romania Unita Badragan Dumitru
 • Candidat Independent Budi Ion
 • Partidul National Taranesc Crestin Democrat Carutiu Gheorghe
 • Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) Ceti Claudiu-Octavian
 • Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor Chiru Gigi-Christian
 • Partidul National Liberal Chitac Vergil
 • Partidul Social Democrat Fagadau Decebal
 • Partidul Romania Mare Grosu Nicolae
 • Partidul National Democrat Omer Sunay
 • Partidul Miscarea Populara Palaz Claudiu-Iorga
 • Candidat Independent Popescu George-Andrei
 • Candidat Independent Tatu Andrei-Nicolae

Alegeri 2016 BRAILA – Care sunt noutatile din acest an

Alegeri 2016 BRAILA – In acest an au loc cateva premiere pentru alegerile locale din Romania. In primul rand, vorbim despre un sistem de alegeri schimbat fata de precedentul scrutin: alegerea primarului si a consiliului se face dupa un singur tur, spre deosebire de precedentele alegeri in care a avut loc si un al doilea tur cu primii doi clasati din primul tur.

O alta noutate este sistemul de organizare a alegerilor, care presupune de aceasta data o baza de date electronica ce inregistreaza cnp-ul celor care au votat, astfel ca votul multiplu devine practice imposibil. In plus, pentru ca baza de date sa poata fi actualizata constant, in timp real, organizatorii din sectiile de votare au acces la internet WiFi securizat.

Alegeri 2016 BRAILA – Cum poti afla unde trebuie sa votezi

Alegeri 2016 BRAILA - Pentru cei care nu stiu la ce sectie de votare sunt arondati, acum este totul mult mai simplu, informatia poate fi aflata cu doar cateva click-uri pe site-ul official al registrului electoral.

Adresa exactă a secției la care este arondată o persoană poate fi găsită accesând Registrul Electoral (https://registrulelectoral.ro/).

Vă puteți prezenta la vot cu un act de identitate, precum carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu sau carnet de serviciu military. Alegătorii își pot exprima opțiunea doar în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați.

Daca intampinati probleme si nu va gasiti pe listele din cadrul acestui registru, atunci puteti alege sa votati la oricare sectie apropiata, din orasul in care aveti domiciliul. Veti fi trecut pe o lista suplimentara.

Alegeri 2016 BRAILA – Cat costa Guvernul organizarea alegerilor

Alegeri 2016 Braila S-au acordat, printr-o hotărâre de Guvern, să se acorde în jur de 350 de milioane de lei pentru organizarea votului. În acest fond sunt incluse și plățile indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale ale secțiilor de votare și ale aparatului ethnic auxiliar al acestora.  Mai mult, în același buget au intrat și banii pentru implementarea sistemului informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni votul ilegal. De asemenea, trebuie precizat și faptul că în secțiile de votare vor exista operatori de computer.

Un alt act normativ din pachetul adoptat de Guvern stabileşte modelul şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Pentru a facilita accesul alegătorilor la opţiunea de vot, va fi inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce va conţine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, precum şi paginile din buletinul de vot în care aceştia au fost înscrişi.Adaugă părerea ta

 • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?