ALDE o acuză pe Olguţa Vasilescu că îi fură proiecte legislative şi se laudă public cu ele

 
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, luni, că propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt refuzate de către Guvern, după care miniştrii de resort se laudă în public că vor iniţia acte normative pe acele teme.Varujan Vosganian a spus că trebuie discutată în coaliţie tema unor drepturi privind vechimea în muncă, în condiţiile în care că iniţiativa deputatului Alexandru Băişanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă a primit aviz negativ din partea Guvernului, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, "se laudă" cu o lege pe această temă.

"Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noştri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniştrii de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeaşi temă", a spus Varujan Vosganian, apreciind că situaţia este "anecdotică", anunţă news.ro.

De asemenea, deputatul ALDE Alexandru Băişanu a spus că iniţiativa depusă de al în urmă cu mai mult de o lună a primit aviz negativ de la Guvern, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat o Ordonanţă de Urgenţă pe această temă.

"Acum câteva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguţa Vasilescu, ministru de resort, spunând exact acelaşi lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege că îl va face pe baza unei ordonanţe de urgenţă, cu toate că la legea mea s-a dat pur şi simplu aviz negativ. (...). Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai ca să o treacă prin OUG, este o chestie destul de dubioasă şi neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuţie, se putea retrage această propunere legislativă şi sprijineam cu toate forţele ca această propunere legislativă să apară ca ordonanţă de urgenţă", a declarat Băişanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?