Alarmă, un laborator din Bucureşti n-a putut detecta o bacterie potenţial mortală (VIDEO)

 

O nouă situaţie alarmantă pentru starea sistemul sanitar românesc. O mamă acuză un laborator că nu a putut detecta una dintre cele mai întâlnite infecţii nosocomiale, mai ales la copii. În exclusivitate pentru Realitatea TV, mama unui copil de trei ani a povestit că timp de o lună nu a ştiu cum să-şi trateze copilul, pentru că medicii au fost induşi în eroare de un set de analize greşite. Ana Maria Blidaru a povestit, în exclusvitate pentru Realitatea TV, că pe 30 septembrie a ajuns cu copilul la medic, pentru că avea scaune modificate, O zi mai târziu, la recomandarea specialistului, a dus probe de scaun la un laborator, iar rezultatele au fost foarte bune. Cu toate acestea, starea copilului nu s-a îmbunătăţit, însă niciunul dinrte cei patru medici consultaţi nu i-a prescris tratament cu antibiotice, pe motiv că analizele sunt bune. În cele din urmă, mama a decis să trimită un nou set de probe pentru analize, la un laborator care le trimite în Germania.

Pe 31 octombrie, fix la o lună de la primele probleme, femeia a aflat că  micuţul contactase clostridium difficile, una dintre cele mai întâlnite infecţii nosocomiale în spitale, un bacil care constituie o cauză principală a diareii şi a colitei asociate cu antibioticele.

Contactat de Realitatea TV, președintele Colegiului Medicilor i-a transmis mamei să facă o sesizare lși să aștepte răspunsul anchetei, iar în acest moment este prematur să se pronunţe într-un sens sau altul. 

sursă video: Realitatea TV

Săptămâna trecută, Realitatea TV a prezentat o altă situaţie extrem de îngrijorătoare, în care un laborator din Capitală nu a făcut diferenţa între mostre de suc de mere şi bere, depuse drept probe de urină. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?