Al treilea sex există. Unde și cum este posibil așa ceva

 

Germania a devenit, vineri, prima ţară europeană care recunoaşte existenţa unui "al treilea sex" în documentele de stare civilă, după ce Bundestag - camera inferioară a parlamentului de la Berlin - a votat pentru introducerea noţiunii în legislaţie.

 

 


Această dispoziţie există deja în legislaţiile altor ţări, precum Australia, India, Nepal şi Noua Zeelandă.

Proiectul de lege înaintat de marea coaliţie dintre conservatori şi social-democraţi a fost votat doar de deputaţii majorităţii.

Liberalii, în schimb, au fost de părere că textul nu este complet, mai ales din cauza faptului că apartenenţa la acest "al treilea sex" trebuie dovedită printr-o adeverinţă medicală sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere.

Tribunalul constituţional federal german a cerut, pe 8 noiembrie, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă menţiune decât "bărbat" sau "femeie". Tribunalul a dat ca termen sfârşitul anului 2018 pentru ca deputaţii să se exprime asupra acestei menţiuni, care va fi adăugată în registrele de naşteri.

Din mai 2013, în Germania există posibilitatea de a nu completa în acte câmpul dedicat sexului. În mai 2018, în Olanda, un cetăţean a obţinut în justiţie dreptul de a nu fi identificat în actul de naştere ca bărbat sau femeie.

Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% şi 1,7% din populaţia mondială se declară intersex.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Roscoban
15 Dec 16:48
GERMANIA ... MARGINEA umanității ... GER MANIA sexualității, Sodoma și Gomora Europei.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?