Al-Qaida tocmai a dezvăluit adevărul despre atacul terorist de la 11 septembrie

 
Khalid Sheikh Mohammed

Atacul terorist de la 11 septembrie 2001 nu a fost o țintă finală, ci o lovitură de etapă, cu scopul de a-i strânge pe jihadiști în spatele lui Osama bin Laden și pentru a atrage susținerea musulmanilor obișnuiți. Iar arhitectul atacului terorist, Khalid Sheikh Mohammed, gândise un astfel de plan încă de când era copil. Aceste amănunte au fost dezvăluite de Nasir al Wuhayshi, fost lider al al-Qaida în Peninsula Arabică, ucis de americani, și publicate în newsletter-ul organizației teroriste, zilele trecute, notează Business Insider, care citează The Long War Journal.

Nasir al Wuhayshi (foto, jos), liderul al-Qaida în Peninsula Arabică, a fost ucis vara trecută într-un atac american cu dronă. În ianuarie și februarie anul acesta, newsletter-ul organizației sale, Al-Masra, a publicat relatarea sa despre atacurile de la 11 septembrie.

Ce afirmă Nasir al Wuhayshi, care era în 2011 consilier al lui Osama bin-Laden:

- Înainte de 11 septembrie, cauza jihadiștilor nu era susținută de musulmani, deoarece scopurile mujahedinilor nu erau înțelese

- Bin Laden a ajuns la concluzia că, în vreme ce un atac asupra "tiranilor" care conduc țările musulmane este necesar, acesta nu s-ar bucura de o susținere largă din partea oamenilor obișnuiți

- Liderul al-Qaida considera că, dacă organizația ar declara jihad dinastiei Saud, atunci multe alte organizații jihadiste s-ar opune.

Din aceste motive, al-Qaida a considerat că cea mai bună strategie ste aceea de a lupta mai întâi împotriva "cruciaților și a evreilor".

Explicațiile lui Wuhayshi confirmă faptul că atacul de la 11 spetembrie nu a fost un scop în sine, cu doar o mișcare tactică pentru a uni jihadiștii în jurul unei lupte.

Nu toți jihadiștii au fost de acord cu strategia lui bin Laden. În februarie 1998, când acesta a lansat un "Dront islamic global pentru jihad ]mpotriva evreilor și a cruciaților", majoritatea grupurilor au aderat la acest plan, dar au fost și excepții precum Grupul Islamic al luptătorilor din Libia.

Originile atacului de la 11 septembrie

Wuhayshi confirmă că arhitecții ataculu au fost Osama bin-Laden și Khalid Sheikh Mohammed, care după arestare, ar fi trecut prin închisoarea secretă a CIA de la București, potrivit unor surse.

El l-a creditat însă și pe Abdullah Azzam, ucis în 1989, pentru popularizarea martiriului.

Wuhayshi amintește că Khalid Sheikh Mohammed (foto, jos) și nepotul său, Ramzi Yousef, au plănuit să atace mai multe avioane de linie la mijlocul anilor 90. Planul inițial a eșuat, iar Yousef a fost arestat în Pakistan.

Wuhayshi a mai relatat o poveste foarte interesantă. Potrivit acestuia, Khalid Sheikh Mohammed visa să atace SUA încă din tinerețea sa. Pe când era membru al Frăției Musulmane în Kuwait, Khalid Sheikh Mohammed ar fi scris o piesă de teatru în care un personaj se gândește cum să prăbușească un avion american. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?