Ajutor pentru şomerii spanioli din partea Comisiei Europene

 
Foto: ohio.gov
Foto: ohio.gov
Comisia Europeană (CE) a propus marţi acordarea unui ajutor de 1,694 milioane euro pentru 1.000 de angajaţi din sectorul auto spaniol, care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei actuale.
Spaniolii care şi-au pierdut locurile de muncă, din industria auto, vor primi ajutor din partea Comisiei Europene. Banii, alocaţi din fondul european de ajustare la globalizare, creat în 2006, vor fi daţi pentru 1.082 de muncitori de la 12 întreprinderi - trei producătare de maşini, iar nouă fabricante de componente auto.

Deblocarea fondurilor urmează să fie aprobată de către ţările membre ale UE şi de Parlamentul European. La sfârşitul lui ianuarie, asociaţia spaniolă a fabricanţilor auto, Anfac, estima că în jur de 100.000 de angajaţi spanioli au fost afectaţi de problemele cu care se confruntă de câteva luni sectorul auto, care contribuie cu 10% la produsul intern brut (PIB) al Spaniei.


Producţia auto din Spania a scăzut cu 12% în 2008 şi ar putea să se diminueze cu 20% în 2009, potrivit Anfac.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?