Ajutoare UE nedistribuite în unele comune din Braşov

 
În câteva localităţi din judeţul Braşov, ajutoarele alimentare europene nu au fost distribuite nici până acum. Oamenii se plâng că primarii îi împing astfel să meargă la vot, dar edilii respectivi invocă simple motive organizatorice. Forul abilitat să verifice distribuţia ajutoarelor, APIA, dă din umeri: nu poate lua nicio măsură.

La Caţa şi la Ungra de exemplu, cele 15 kilograme de făină pe cap de nevoiaşi zac de mai bine o lună în depozit.  Oamenii spun că ajutoarele europene au fost aduse şi li s-a spus că le vor primi doar după alegeri.
Reprezentanţii Primăriilor neagă orice legătură cu alegerile şi spun că vor distribui ajutoarele când vor primi de la judeţ şi zahărul pentru nevoiaşi, ca să le poată da împreună. 
APIA Braşov a atenţionat deja primarii să nu mai tergiverseze distribuirea ajutoarelor. Nu poate însă să îi şi sancţioneze, pentru că normativele europene prevăd doar că alimentele vor fi distribuite în limita termenului de valabilitate.  Totuşi, atrag atenţia că distribuirea lor în ziua alegerilor este pedepsită.
Conform legii electorale, distribuirea de stimulente materiale în ziua alegerilor se sancţionează cu închisoare de la 1 la 5 ani.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?