AID: Franța plătește un preț pentru încercarea de a proteja întreaga Europă

 

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) își exprimă compasiunea și solidaritatea deplină față de poporul francez și familiile îndurerate ale celor care au căzut victime în atentatul terorist, recent comis în Paris.

Un preț mare plătit de Franța pentru operațiunile antiteroriste din Orientul Mijlociu.

AID constată creșterea frecvenței acestor fapte în ultimul timp și consideră că acestea, indiferent prin ce mijloace sunt comise, dincolo de atingerea adusă vieții unor oameni nevinovați, reprezintă încălcări grave ale drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor.


În același timp AID, recunoaște efortul important adus de Franța, aproape unilateral până de curând, în desfășurarea de operațiuni militare constante împotriva ISIS și a celorlalte organizații teroriste din Orientul Mijlociu. Franța plătește acum un preț pentru încercarea de a proteja întreaga Europă.

În acest context, AID subliniază importanța unei acord între marile puteri pentru a rezolva cauzele conflictului din Orientul Mijlociu, lăsând la o parte interese egoiste și rivalități, precum și faptul că astfel de tragedii ne readuc aminte de nevoia esențială a cetățenilor de a se simți protejați de statul în care trăiesc.

AID face apel la calm și precizează nevoia unei atitudini de toleranță față de cetățenii de origine islamică, escaladarea unui curent anti Islam nefiind una benefica, ISIS și alte organizații teroriste care se revendica cu origini islamice nereprezentând nici spiritul nici litera religiei islamice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?