Ai grijă de unde îţi cumperi medicamente! Cât plăteşti în plus dacă nu eşti atent

 
Un medicament care tratează durerile de cap costă în unele farmacii 79 de bani
Un medicament care tratează durerile de cap costă în unele farmacii 79 de bani
FOTO: www.infocs.ro

Mare atenţie când vă cumpăraţi medicamente! Preţurile sunt duble sau triple de la o farmacie la alta, chiar dacă e vorba de acelaşi tratament. Ca să profitaţi de cele mai mici preţuri, trebuie însă să staţi la coadă minute în şir, pentru că farmaciile cu cele mai mici adaosuri comerciale sunt extrem de aglomerate.În prima farmacie, am plătit pentru nurofen 80 de bani. În cea de-a doua, 1,30 lei iar în ultima, dublu faţă de cât am plătit în prima farmacie.

"Diferenţele sunt destul de mari. Mă uit la preţuri, bineînţeles. Că nu avem pensii nelimitate", a spus o pensionară. Şi dacă unii români preferă să meargă în mai multe farmacii înainte să cumpere medicamente, ca să fie siguri că le iau pe cele mai ieftine, în cazul pastilelor eliberate pe bază de reţetă, de multe ori nu le găsesc pe cele ieftine.

În ultimii patru ani, peste 1.300 de medicamente au dispărut de pe piaţă. Mai mult de jumătate costau mai puţin de 50 de lei. Iar specialiştii avertizează că în următorii ani ar putea dispărea şi alte medicamente din farmaciile din ţara noastră. Cele mai multe, destinate tratării cancerului, diabetului sau bolilor cardiovasculare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 0
Grizonat Ursul
10 Jul 23:07
Nufofenul (ibuprofenul) nu e 'medicament". E OTC. La fel ca vitaminele si samponul. Poate avea dozaje diferite si adaosuri comerciale diferite. Farmacia traieste din OTC- uri, nu din pilule cu pret impus de guvern (retete cum se zice).
Ce e fara reteta... da-i sa sara la pret. Care e problema ?
Pentru medicamente consultati naibii Catalogul National al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?