Ai aceste simptome? Mare atenţie! E CANCER de colon

 
Alarmant! Anul în care te-ai născut îţi spune cât de predspus eşti la CANCERUL de colon
Alarmant! Anul în care te-ai născut îţi spune cât de predspus eşti la CANCERUL de colon

Cancerul de colon este a două cauza de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauza. Unele simptome ale cancerului colorectal sunt adesea trecute cu vederea pentru că sunt foarte subtile şi uşor de confundat cu unele afecţiuni mai puţin grave.

Iată care sunt cele mai frecvente semne de avertizare ale cancerului colorectal, pe care în mod normal, oamenii le ignoră.

1. Crampe

Unul dintre primele simptome ale cancerului de colon trecut cu vederea sunt crampele în zona abdominală. Ceea ce face ca acest semn să fie atât de uşor ignorat este faptul că ele sunt adesea legate de multe alte afecţiuni, non-canceroase.

2. Oboseala

Un alt simptom frecvent ignorat este oboseală. Oboseală cronică este atât de comună în aceste zile, încât nu e de mirare că acest simptom este adesea considerat că fiind nesemnificativ. Stilul de viaţă agitat şi privarea de somn sunt cele mai frecvente cauze care duc la oboseală.

3. Pierdere bruscă în greutate

Pierderea bruscă şi neintenţionată a mai mult de 5% din masă corporală în câteva luni, este un semn serios care nu ar trebui să fie ignorat. De exemplu, dacă aveţi o greutate de 70 de kilograme şi pierdeţi într-un timp foarte scurt mai mult de 3 kilograme, fără să va schimbaţi dieta este un semn clar că trebuie să va consulte un medic.

4. Modificarea tranzitului intestinal

Modificările tranzitului intestinal pot cuprinde diaree, constipaţie, modificare a calibrului şi formei scaunului. Dacă aţi remarcat simptome precum balonare, discomfort, greaţă, gaze, diaree, constipaţie,mucus în scaun, scădere în greutate, vărsături este bine să mergeţi la un consult de specialitate.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?