Calvar pe şosele! Aglomeraţie în special pe Valea Prahovei, DN1 și A1. RUTE OCOLITOARE

Calvar pe şosele! Aglomeraţie pe toate drumurile naţionale, în special pe Valea Prahovei
Calvar pe şosele! Aglomeraţie pe toate drumurile naţionale, în special pe Valea Prahovei

Mii de români plecați la munte sau la mare în minivacanța de Paște au suportat o aglomerație incredibilă pe șoselele naționale, în drumul lor spre casă.Trafic infernal pe foarte multe dintre drumurile din România, luni seara.

UPDATE 22.00. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, valorile de trafic au revenit la limitele normale pe majoritatea drumurilor naţionale, iar cele unde încă se mai circulă în condiţii de aglomeraţie sunt:

- DN1, între Posada şi Comarnic, judeţul Prahova;

- DN2, între Potârnicheşti şi Buzău, judeţul Buzău;

- DN6, între Ghimpaţi şi Mihăileşti, judeţul Giurgiu;

- DN7, între Dumbrăveşti şi Bascov, judeţul Argeş.

De asemenea, valorile de trafic, deşi au mai scăzut, rămân momentan ridicate pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la intrarea în capitală, pe o distanţă de aproximativ 5 kilometri.

Precizăm faptul că pe toate tronsoanele menţionate sensul de mers pe care se circulă îngreunat este către Bucureşti, iar viteza de deplasare este în creştere, coloanele fiind în mişcare. Se estimează ca şi pe aceste sectoare de drum circulaţia să revină la normal în aproximativ una-două ore.

UPDATE 19.00. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule, în continuare se circulă în condiţii de aglomeraţie pe anumite tronsoane de drumuri naţionale, pe sensul de mers către Bucureşti, situaţia actualizată fiind următoarea:

- DN1, între Predeal şi Buşteni, respectiv Posada şi Comarnic;

- DN1A, între Vălenii de Munte şi Făgetu;

- DN2 Focşani - Goleşti şi Aliceni - Buzău;

- DN3, între Brăneşti şi Pantelimon;

- DN6, între Mihăileşti şi Prunaru;

- DN7 Piteşti - Morăreşti şi centura mun. Râmnicu Vâlcea;

- DN65, între Lunca Corbului şi Albota.

UPDATE 16.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează către capitală, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, astfel:

- DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, între Predeal şi Buşteni, pe sensul de mers către Bucureşti, precum şi în localitatea Otopeni, la intrarea în capitală;

- DN1A, în localitatea Mogoşoaia, în direcţia Buftea - Bucureşti;

- DN2, între Focşani şi Goleşti, judeţul Vrancea, pe sensul de mers către Râmnicu Sărat;

- DN6, între Alexandria şi Prunaru, judeţul Teleorman, în direcţia către Bucureşti;

- DN7, pe centura mun. Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, pe sensul de deplasare către Piteşti;

- DN65, între localităţile Lunca Corbului şi Albota, judeţul Argeş, în direcţia către Bucureşti;

- DNCB, în zona Pantelimon, pe sensul de mers Voluntari - Glina;

- A1 Bucureşti - Piteşti, de la kilometrul 21, până la intrarea în capitală.

UPDATE INFOTRAFIC, ora 13:00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către capitală, se circulă îngreunat pe DN 1 Valea Prahovei, între staţiunile montane Predeal şi Buşteni, formându-se o coloană în mişcare, care se deplasează cu o viteză de aproximativ 20 km/h. De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe sensul de urcare, între Nistoreşti şi Comarnic, pe o distanţă de aproximativ 4 km.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:

- dinspre Braşov: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti;

- din zona Bran - Moieciu: DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN73 - A1, respectiv Braşov - Piteşti - Bucureşti.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie, să păstreze distanţa de siguranţă dintre autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să-şi păstreze calmul la volan, manifestând respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

Totodată, vă informăm că valorile de trafic au început să crească şi pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, pe sensul de mers către capitală, dar momentan se circulă fluent, fără staţionări, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa nu sunt probleme, valorile de trafic fiind scăzute la această oră.

Aglomeraţie pe toate drumurile naţionale, în special pe Valea Prahovei

Traficul rutier este aglomerat, luni, pe toate drumurile naţionale şi în special pe Valea Prahovei, din acest motiv circulaţia maşinilor care vin de la munte spre Bucureşti fiind deviată pe DN 1A. Peste 1.400 de poliţişti rutieri sunt în teren şi sunt în funcţiune aproximativ 300 de aparate Radar, a declarat chestorul de poliţie Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

”Ne aşteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naţionale. La această oră, avem pe DN 1 trafic aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal-Sinaia. S-a dispus devierea traficului pe DN 1A de la Braşov. Valori ridicate de trafic sunt şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, DN 2, DN 65, DN 7. Colegii mei sunt prezenţi la dirijare, sunt prezenţi la fluidizare”, a declarat, luni la prânz, chestorul Florentin Brăcea.

El a precizat că sunt peste 1.400 de poliţişti rutieri în teren şi sunt în jur de 300 de aparate Radar.

Începând cu ora 15:00, poliţii rutieri vor fi ajutaţi de un elicopter

"Începând cu orele 15:00, pentru că ne aşteptăm după ora 12:00, când se eliberează camerele de hotel şi pensiuni, iar cei care şi-au petrecut Sărbătorile pascale la aceste pensiuni să plece şi să fie un prim val de aglomeraţie şi pe seară ne aşteptăm din nou la aglomeraţie", a mai spus Brăcea.

Potrivit news.ro, în ultimele 4 zile, s-au înregistrat 98 de accidente grave cu 18 persoane decedate şi 13 rănite grave, fiind însă mai puţine faţă de anul trecut.

Poliţiştii le recomandă celor care se întorc astăzi acasă din minivacanţa de Paşti să conducă atent şi cu prudenţă şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren.

”Vă recomandăm să conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, sunt recomandările poliţiştilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?