Agenţiile de turism propun Ministerului Turismului să plătească doi euro pentru fiecare turist străin adus în ţară

 
Foto: iturism.ro
Foto: iturism.ro
Agenţiile de turism au propus, miercuri, Ministerului Turismului, în cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, introducerea unei taxe de incoming de aproximativ doi euro pentru fiecare turist străin pe care îl aduc în ţară, a declarat ministrul de resort Elena Udrea.

"În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Consultativ al Turismului, agenţiile au venit cu propunerea ca ministerul să acorde facilităţi fiscale pentru fiecare turist străin adus în România. Ne-am gândit împreună cu agenţiile de turism la un nivel de doi euro", a spus Elena Udrea.

Ministrul turismului a menţionat că în ţările unde a fost introdusă o astfel de taxă nivelul variază de la 0,5 euro la 5 euro.

Potrivit oficialului de la turism, dacă în România vor fi aduşi circa un milion de turişti cheltuiala ministerului va fi de două milioane euro, ceea ce ar reprezenta o investiţie rentabilă.

Propunerea introducerii unei taxe de incoming a venit din partea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). 

O altă măsură propusă de ANAT presupune reducerea TVA-ului la pachetele de servicii turistice, care pe lângă cazare presupun şi transport sau masă. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?