Adriana Săftoiu (PNL): Referendumul pentru familie este neconstituțional

 
Referendum familie 6-7 octombrie 2018
Referendum familie 6-7 octombrie 2018

Deputata PNL Adriana Săftoiu scrie că referendumul pentru familie, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 6 și 7 octombrie, este unul neconstituțional. ”Acest referendum este neconstituțional. Constituția României precizează limitele revizuirii, la art. 152, alin 2: “De asemenea, nicio revizuire nu poate fi făcută, dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertăților fundamentale ale cetățenilor sau a garanțiilor acestora”.

Prin acest referendum se încalcă un drept fundamental: al familiei. Căsătoria nu este un drept, ci o alegere.
În sens juridic, familia desemnează grupul de persoane constituite pe temeiul unor drepturi și obligații, care izvorăsc din căsătorie, rudenie (inclusiv adopție), precum și din alte raporturi asimilate relațiilor de familie. Nicidecum doar prin căsătorie!

Ce propune acest referendum? Definirea familiei doar in contextul căsătoriei între un bărbat si femeie: Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Dacă acest referendum definea căsătoria, era perfect corect, dar acest referendum definește familia și intră în coliziune cu Constituția Romăniei care garantează drepturile si libertățile cetățeneșt (art 26, art 152).
Deci, un referendum care încalcă dreptul familiei de a se constitui pe baza căsătoriei, a rudeniei, a altor raporturi asimilate relațiilor de familiei”, scrie Adriana Săftoiu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
GIGI
29 Sep 20:04
ESTE O PORCARIE SI O CACAREALA NU VA DUCETI LA VOT SA, VOTEZE INTERLOPII PESEDISTI DACA VOR
Răspunde
0 0
andrei
30 Sep 12:17
12 Referendumul de sambata-duminica NU ESTE POLITIC! Au semnat pentru el 3.000.000 de cetateni, iar nu politicieni/interlopi pesedisti. Tocmai de aceea nu este mass-media de acord si nu incurajeaza initiativa cetateneasca. Pentru ca nu vine din schema politica... Tara asta are dusmanii ei care acum incep sa isi dea arama pe fata... din toate structurile. Observam ca nu avem voie nici sa afisam bannere. A fi impotriva familiei inseamna a fi dusman al tarii. Pentru ce au luptat parintii nostri in doua Razboaie Mondiale, daca nu pentru familiile lor... de care noi astazi ne batem joc... ca asa vrea UE... unde sunt românii nostri? Fiecare vot conteaza. Sa mergem la vot!
0 0
Filipan
29 Sep 18:26
Tot pentru cine nu stie inca ... casatoria este o institutie care se reglementeaza in fiecare tara, adica pe plan national, dupa traditii, credinte, valori . Orice tara din Europa isi poate proteja institutia casatoriei prin definirea clara a acestei in Constitutie .
Desigur, daca doriti sa decida politicienii ce este bine pentru dumneavoastra puteti sa stati acasa .
Răspunde
0 0
Filipan
29 Sep 18:18
Nu are rost .. totusi pentru cine nu stie inca ... 14 tari din Europa si-au protejat deja institutia casatoriei prin Constitutie ...
In multe tari Referendumul s-a organizat la scurt timp dupa strangerea de semnaturi, nu dupa ani de zile de tergiversari si invective adresate celor care sustin aceasta cauza, asta arata "respectul" pe care ni-l poarta politicienii nostri ... Referendumul este al cetatenilor, este clar pentru orice om rational .
Răspunde
0 0
tetea
30 Sep 14:56
2 As fi curios sa ne dai si cateva exemple din cele 14 tari
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?