Adrian Năstase, despre congresul PSD: Eram la Cornu, n-am urmărit cu atenţie

 

Fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase a evitat să comenteze congresul extraordinar al PSD, mai ales că nici nu a fost invitat. Totuşi, prin remarca uşor ironică "eram la Cornu şi nu am urmărit", precum şi prin trimiterea la un text ceva mai vechi, Năstase sugerează că s-a detaşat de partid şi de ce a ajuns să reprezinte acesta sub conducerea lui Liviu Dragnea şi a oamenilor săi. "Diverşi prieteni m-au sunat să mă intrebe ce părere am despre felul în care s-a desfăşurat Congresul extraordinar al PSD. Le-am spus că, nefiind invitat, eram la Cornu şi că nu am urmărit cu mare atenţie ce s-a întâmplat la Sala Palatului, la Congres. Le-am sugerat, totuşi, să citească declaraţia pe care o dădusem (...) cu câteva zile înainte de reuniunea PSD şi să judece singuri, prin aceasta prismă, rezultatele Congresului", a scris fostul premier, pe o reţea de socializare.

În textul la care face referire Adrian Năstase, acesta spunea depre congres că va fi "ori un eveniment ce va marca revigorarea partidului, ori un cartuș tras în gol".

"Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă", a mai scris Adrian Năstase.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase, singurii foşti lideri PSD care au rămas membri de partid după ce au fost debarcaţi de la conducere, nu au fost invitaţi la congreul organizat de oamenii lui Liviu Dragnea, iar secretarul genral Marian Neacşu şi-a asumat ceea ce el a numit "o scăpare". 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?