Adrian Năstase, critici foarte dure la adresa lui Valeriu Zgonea

 

Fostul premier Adrian Năstase a postat pe blogul său un text în care precizează făcând referire la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pe care încă o deţine Valeriu Zgonea, că renunţarea la această funcţie ar trebui să fie o chestiune de demnitate şi nu de regulament, adăugând că retragerea sprijinului politic al colegilor implică o astfel de decizie.

Redăm, în continuare, postarea de pe blogul lui Adrian Năstase:

"Renuntarea la functia de presedinte al Camerei Deputatilor ar trebui să fie pentru Valeriu Zgonea o chestiune de demnitate si nu de regulament. Retragerea sprijinului politic din partea colegilor implică o astfel de decizie. Chiar dacă ar exista si argumente contrare. Dar „valorile si principiile ” proprii, despre care vorbea Zgonea, trebuie examinate intr-un context mai larg, al bătăliei politice, al unei condamnări legate de campania politică a intregului partid – din care făcea parte si Zgonea, ceea ce l-a transformat si pe el in „complice”, chiar dacă a „plătit” doar Dragnea.

Fariseismul in numele „valorilor si principiilor” functionează doar pentru marile puteri. Interventia ambasadorului american in sustinerea sa (intâlnirea ce a avut loc după anuntarea retragerii sprijinului politic, mesajul transmis, conferinta de presă – neobisnuită pentru acest tip de intâlnire) reprezintă un amestec brutal in viata politică românească.

Ea aduce aminte de felul in care a actionat, intr-o anumită perioadă, Andrei Vâshinschi in relatia cu autoritătile românesti. Iar lui Vali Zgonea nu-i face niciun bine. Acesta tip de sustinere il va indepărta si mai mult de colegii sai si-l va ostraciza. După un timp, va intelege si el că americanii, in politica externă, nu au „fosti” prieteni ci doar persoane care le pot promova interesele la un moment dat. Traian Băsescu este un bun exemplu. Oricum, adaug – si pentru Valeriu Zgonea – discursul meu din 2006, din Camera Deputatilor, după „noaptea cutitelor lungi” de la Hotel „Confort” , atunci cănd in urma retragerii sprijinului politic pentru mine, din partea PSD-ului condus de Geoană, eu mi-am anuntat, imediat, demisia din functia de presedinte al Cameri Deputatilor", a scris Năstase.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?