Adina Florea, propusă la șefia DNA, critici dure pentru Augustin Lazăr: ”Are un interes personal”

 
Adina Florea DNA
Adina Florea DNA

Procurorul Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru postul de procuror-şef al DNA, l-a criticat dur pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre care a spus că face o anumită presiune cu privire la ocuparea funcţiei de conducere a DNA, ea afirmând că Lazăr "pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă". De asemenea, ea a spus că procurorul general ar trebui să se abţină de la a face orice demers şi că acesta "are un interes personal evident".

"Au fost chiar surse avizate, ca să folosesc un termen consacrat cel puţin într-o parte a presei scrise, care m-au avertizat să am mare grijă pentru că există o anume presiune din partea procurorului general. Mi s-a spus că DNA-ul nu este DIICOT, că vor fi surprize mai mari sau mai mici, dar nu m-am gândit niciun moment că surprizele vor fi de o asemenea anvergură", a spus Adina Florea, într-o intervenţie pentru Antena 3, ea referindu-se la sesizarea depusă de procurorul general pe numele ei la Inspecţia Judiciară.

Ea a reafirmat că dosarul în care ar fi vizată, legat de protocolul Parchetului General cu SRI, ar trebui instrumentat de orice altă structură, dar nu Parchetul instanţei supreme. Întrebată cum cataloghează acţiunea procrorului general, Adina Florea a spus că acesta ar trebui să se abţină de la a face orice demers şi l-a acuzat că are "un interes personal evident".

"Din punctul meu de vedere, domnul procuror general ar trebui să se abţină de la a face orice demers. Domnul procuror general are un interes personal evident. Dumnealui este semnatar al acestui protocol, prin urmare, ar trebui să se abţină să facă orice demers. Ar putea ca acest dosar instrumentat de Parchetul General să fie în continuare instrumentat de orice altă structură, dar nu de Parchetul General”, a spus Florea.

Ea a adăugat că, după ce a fost prezentată sesizarea în privinţa sa, s-a aşteptat ca procurorul general să se abţină de la vot în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM în care a fost amânată audierea ei pentru postul de procuror-şef al DNA. În plus, Florea a spus despre procurorul general al României că "pare că îşi exercit funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă” şi că a sesizat Inspecţia Judiciară cu "o grabă nemaivăzută”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
29 Sep 14:52
lazar este ramasita securitatii comuniste. cand vom scapa de astia oare in viata asta?
Răspunde
0 0
mihai
29 Sep 14:48
are scoala de securisti comunisti in el. si-l mai recomanda faptul ca este prieten bun cu domnul lascu tatal codrutei kovesi. cam asta este genialul lazar, nimeni in drum daca nu era kovesi pe functie. ancheta si acum tractoristii de prin oradea.
Răspunde
0 0
Dan
29 Sep 10:48
"Marele" si "genialul" Augustin Lazar !!!!!!!!
Răspunde
0 0
Mihai
29 Sep 01:35
Fii serioasa, ești paranoica.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?