Adevărul despre ceasul care se află în pereţii oricărei case și care ”prevestește moartea”

 

Una dintre credinţele oamenilor din zonele rurală este aceea că fiecare casă are un ceas în pereţii săi care atunci când viaţa proprietarului se apropie de sfârşit apropiaţii sau rudele îl vor auzi. Vă arătăm în acest articol ce este, de fapt, acest ceas al casei.Cu mulți ani în urmă, oamenii care stăteau până târziu cu o rudă bolnavă auzeau, uneori, un sunet, că un ticăit de ceas, și credeau că moartea a bătut le-a bătut la ușă.

Acesta este de fapt sunetul de împerechere a cariilor de lemn, care s-au denumit în mod corespunzător şi gândacii de priveghi.

Cariile de lemn sunt gândaci cilindrici, de culoare maro-roșcat spre negru. Femelele depun ouăle în crăpături sau găuri de lemn; apoi larvele avansează în lemn de-a-lungul liniilor sale, manâncând și digerând celuloza.

Gândacii adulții mestecă din lemn, făcându-și cale către ieșire și lăsând în urmă găuri mici unde are loc procesul de împerechere.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?