Actorul Jean Reno se îndoieşte că musulmanii se pot integra în Franţa

 

Jean Reno, un celebru actor francez de origine spaniolă, a declarat într-un interviu acordat cotidianului El Mundo că se îndoieşte de integrarea musulmanilor în Franţa, mărturisind că pentru el cei care decid ”să rămână într-o cultură bazată pe religie vor avea probleme”.

”Jean Reno, născut la Casablanca şi ai cărui părinţi andaluzi s-au instalat în Franţa în anii 1960, a fost întrebat de cotidianul spaniol El Mundo despre situaţia imigranţilor în Franţa”, citează marţi Le Figaro.

”Dacă vă uitaţi la oamenii care sosesc în Europa, veţi realiza că cei care s-au integrat sunt non-musulmanii. (...) Cei care decid să rămână într-o cultură bazată pe religie vor avea probleme în şcoli şi în alte instituţii din Republica Franceză”, a explicat actorul care trăieşte la New York. În ceea ce priveşte propria integrare, Jean Reno a declarat că se simte ”mai puţin imigrant în Statele Unite decât în Franţa”.


”Aveam obiceiul să mă consider în mod perpetuu un imigrant. Dar, după ce mi-am întâlnit a doua soţie şi după ce ne-am instalat la New York, situaţia s-a schimbat. Acolo, toată lumea este un imigrant”, a completat el.

Actorul, care a jucat în producţii franceze celebre, precum ”Les Visiteurs/ Vizitatorii”, ”Léon” şi ”Le Grand Bleu/ Marele Albastru”, a mărturisit că nu se simte ”francez în totalitate”. ”Nu sunt genul de personalitate care poate fi apreciată în Franţa. Nu mă cheamă Gérard Depardieu, dar asta nu înseamnă că nu-l iubesc pe Gérard. Mi-este prieten şi face ce vrea, aici includ şi faptul că s-a instalat în Rusia. În Franţa, mi-au oferit recompense, mă respectă, şi eu respect această ţară, dar în sufletul meu sunt spaniol, andaluz chiar”, a declarat Jean Reno.

Jean Reno, pe numele său de botez Juan Moreno y Herrera Jiménez, s-a născut pe 30 iulie 1948 în Casablanca, Maroc, din părinţi spanioli, care au fugit din ţara natală şi s-au refugiat în Africa pentru a scăpa de regimul fascist al lui Francisco Franco.

Jean Reno a jucat în comedii romantice (“Les Visiteurs/ Vizitatorii”, “The Pink Panther/ Pantera Roz”), în filme de acţiune (”Leon”), roluri de “ucigaşi plătiţi” fără scrupule - psihoticul “Victor the Cleaner” în ”Nikita”(1990), precum şi cel al mai calmului Léon în “Léon” (1994). A jucat şi în “The Matrix” (1999), “Godzilla” (1998), “The Da Vinci Code/ Codul lui Da Vinci” (2006).

Actorul are o carieră de peste 20 de ani şi este cunoscut şi pentru alte producţii de succes cum ar fi "French Kiss/ Un sărut de milioane" (1994) sau filmele de acţiune "Mission Impossible/ Misiune imposibilă" (1995), "Godzilla" (1998), regizat de Roland Emmerich, precum şi "Ronin" (1997) în regia lui John Frankenheimer.

Sursa: news.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?