Actorul favorit la președinția Ucrainei, vizat de o anchetă cu câteva zile înaintea alegerilor

 
Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski

Vladimir Zelenski, sub lupa Serviciului de Securitate al Ucrainei. Insituţia a demarat o anchetă oficială pentru a verifica sursele de finanţare ale candidatului la prezidenţiale şi legăturile acestuia cu serviciile speciale ruseşti, notează Publika.md.Potrivit portalului "The Insider", centrul Mirotvoreţ a comunicat că în luna februarie agentul FSB, Andrei Panciuk, i-a dat indicaţii proprietarului bursei de criptomonede WEX, separatistului Dmitri Havcenko, să transfere sume de bani pentru finanțarea campaniei electorale a candidatului la preşedenţia Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Havcenko, cel care este şeful Uniunii Voluntarilor din Crimeea, a confirmat pe mail-ul personal faptul că va efectua prima tranzacţie în decurs de o săptămână.

La scurt timp, tot el a trimis reprezentanţilor echipei lui Zelenski un mail în care s-ar spune că banii vor fi viraţi în patru tranşe a câte 200 de mii, fără a fi precizată valuta. Portalul "The Insider" a confirmat veridicitatea adresei de email a lui Andrei Panciuk.

În acelaşi timp, i-a contactat pe toţi cei menţionaţi în articol pentru a le cere o reacţie. Separatistul Dmitrii Havcenko a spus că se abţine de la comentarii.

Reprezentanţii lui Vladimir Zelenski au declarat că totul este un fals, iar ofiţerul FSB, Andrei Panciuk, nu a fost de găsit.

În 21 aprilie, Vladimir Zelenski se va duela cu Petro Poroşenko pentru fotoliul de preşedinte al Ucrainei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?