Aceste boli cu transmitere sexuală pot avea simptome asemănătoare gripei

Aceste boli cu transmitere sexuală pot avea simptome asemănătoare gripei
Aceste boli cu transmitere sexuală pot avea simptome asemănătoare gripei

Afecţiunile medicale care se transmit pe cale sexuală pot cauza, în cel mai fericit caz, infertilitate, iar în cel mai rău, pot scurta viaţa.Bolile cu transmitere sexuală sunt mai frecvente decât vrem să credem. Hepatita B, herpesul genital, verucile genitale şi sifilisul sunt doar patru dintre bolile care se pot transmite prin sex neprotejat.

Atunci când spunem hepatită, ne gândim la inflamaţia ficatului şi nu greşim pentru că hepatitele A, B şi C sunt inflamaţii ale acestui organ cauzate de virusuri. Virusul hepatitei B este transmis pe cale sexuală, dar şi prin utilizarea unor seringi infectate. În cazuri extreme, hepatita B poate cauza cancer hepatic. Simptomele pot fi asemănătoare gripei sau afecţiunilor gastrice, dar în cele mai multe cazuri, hepatita B nu are semne. Din fericire, împotriva acestui tip de hepatită există vaccin.

Herpesul genital este dat de acelaşi tip de virus care cauzează herpesul simplu. Herpesul genital se răspândeşte prin contactul cu pielea afectată a persoanei infectate şi determină apariţia unor vezicule care erup şi formează ulceraţii dureroase în jurul organelor genitale, scrie adevarul.ro. Potrivit dr. Marilyn Glenville, veziculele determină adesea dureri în timpul urinării, şi sunt, de regulă, urmate de simptome asemănătoare gripei, dar şi de cefalee care se poate întinde pe durata unei săptămâni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?