Acesta este cel mai frumos oraș-fantomă din lume. Puțini știu ce s-a întâmplat acolo

 

O dronă a surprins imagini uluitoare într-un fost oraș turistic din Cipru. Regiunea a fost abandonată în 1974, după ce forțele armate ale Turciei au ocupat partea nordică a țării insulare.

Potrivit DailyMail, după cei 40.000 de locuitori ai suburbiei Varosha, Famagusta, Cirpu, au plecat în 1974, iar natura a pus săpânire pe oraș.

După decenii de neglijență, blocurile de apartamente, hotelurile și restaurantele se degradează. Totuși, plaja oferă o priveliște superbă, iar apa mării este foarte curată.


Această suburbie a devenit una dintre cele mai famoase localități-fantomă din lume, atrăgând fotografi din jurul lumii.

În 1974, războiul dintre Cipru și Turcia a despărțit insula din Marea Mediterană în două părți: partea grecească și cea turcă.

Totuși, au existat propuneri pentru a reconstrui ”orașul-fantomă” și pentru a-l redeschide lumii, dar nu s-a ajuns încă la niciun rezultat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?