Acest viciu INTERZIS este mai sănătos decât toate dietele

Viciul ascuns care e benefic pentru sănătate
Viciul ascuns care e benefic pentru sănătate

Nu întotdeauna viciile fac rău. Sunt unele "dependențe" criticate de opinia publică care te ajută să te păstrezi sănătos.Când vine vorba de menţinerea unui stil de viaţă sănătos, se pare că aproape tot ceea ce facem (sau ce am vrea să facem) ne poate afecta sănătatea. Cu toate acestea, o serie de studii realizate recent se întreabă cât de rele sunt cu adevărat unele dintre cele mai mari vicii.

Rezultatele mai multor studii au indicat că unele viciile aduc beneficii precum întărirea musculaturii, îmbunătăţirea performanţelor sportive, întărirea sistemului imunitar sau prevenirea bolilor cronice.

Câteva vicii care fac bine pentru sănătate:

- Zăbovitul în pat

Potrivit unui studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din München, oamenii care sunt treziţi de alarmă şi nu de ceasul lor interior au de trei ori mai multe şanse de a deveni obezi. Atunci când ne trezim înainte ca trupurile noastre să fie pregătite pentru a începe ziua, ritmurile circadiene ne sunt afectate. Tocmai de aceea, mulţi dintre noi se confruntă cu probleme specifice tulburării de fus orar (jet lag) şi mănâncă atunci când organismul nu este pregătit să absoarbă substanţe nutritive, lucru ce duce la încetinirea metabolismului.

- Consumul de cafea

Oamenii care consumă 4 căni de cafea pe zi au mai puţine şanse de a fi deprimaţi, potrivit unui studiu publicat de la National Institute of health.

Care este explicaţia? Se pare că boabele de cafea sunt foarte bogate în antioxidanţi. De aceea, atunci când consumăm cafea în doze moderate, polifenolul (un antioxidant care are un rol antiinflamator puternic) reduce tensiunea arterială, îmbunătăţeşte răspunsul insulinei şi reduce riscul apariţiei Alzheimerului.

- Viaţa sexuală foarte activă

Sexul poate îmbunătăţi imunitatea, ajutându-ne totodată să dormim mai bine şi să părem mai tineri. Aşa cum descrie în cartea „Superyoung: The Proven Way to Stay Young Forever", neuropsihologul David Weeks susţine că viaţa sexuală foarte activă (cel puţin 2-3 partide) îi face pe oameni să pară mai tineri declanşând o mai mare eliberarea de hormon de creştere care promovează o mai bună elasticitate a pielii.

-Consumul de marijuana

Se pare că fiecare ţigară de marijuana vine cu o serie de beneficii. Un studiu publicat în American Journal of Medicine a scos la iveală faptul că cei care fumează marijuana în mod regulat au un nivel al insulinei a jeun (pe nemâncate) cu 16% mai scăzut. De asemenea, ei au şi o circumferinţă a taliei mai mică decât restul indivizilor, ceea ce se traduce printr-un risc scăzut de dezvoltare a diabetului. Marijuana medicinală este legală în România, însă pe piaţă nu există niciun medicament pe baza acestei plante. Şi asta deoarece, spun autorităţile, nicio companie farmaceutică nu a depus până acum vreo cerere pentru producție, iar importul este interzis.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?