Acest robot îți poate citi gândurile

 

Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca cineva să-ți poată îndeplini orice dorință fără ca tu să o spui cu voce tare? Ei bine, cercetătorii au creat un robot care îți poate citi gândurile pentru a-ți satisface nevoile.

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), au creat un fel de robot-sclav, care poate fi controlat de tine prin puterea gândului. Cum e posibil?

Mașinăria, numită Baxter, îți citește undele cerebrale în timp real și astfel știe dacă ești sau nu mulțumit de acțiunile sale. În plus, acesta este atât de deștept încât dacă crezi că a făcut o greșeală „simte" și se corectează.

De asemenea, cel care deține controlul asupra mașinăriei poate să facă gesturi subtile pentru a schimba sarcina efectuată de aceasta.

„Obiectivul proiectului este acela de a dezvolta sisteme robotice care să fie o extensie a noastră mai naturală și mai intuitivă", a declarat, Daniella Russa, dezvoltatorul proiectului.

Robotul care îți poate citi gândurile ar putea fi o invenție utilă

Oamenii de știință spun că tehnologia a fost concepută pentru a-i face pe roboți să acționeze ca o extensie a voinței unei persoane. „Scopul proiectului este ca oamenii să se îndepărteze de lumea în care trebuie să se adapteze în funcție de constrângerile mașinăriilor", a declarat Daniella Russa, dezvoltatorul proiectului.

Echipa de ercetătorii de la MIT a reușit ceva ce până acum nimeni nu a mai reușit - o colaborare indită între oameni și roboți cu puterea minții.

În plus, robotul nu are nevoie nici măcar de training pentru a efectua sarcinile respective, ceea ce înseamnă că ar putea fi foarte util pentru multe companii și nu numai.

„Sistemul a fost creat cu ajutorul electroencefalografiei (EEG), pentru activitatea cerebrală și electromiografia (EMG), pentru activitatea musculară. De asemenea, o serie de electrozi au fost aplicați pe scalpul și antebrațul utilizatorilor", au declarat cercetătorii.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?