Aceste patru nume de copii au fost interzise. Nu mai ai voie să-ți botezi așa bebelușul

În multe state din lume, părinții n-au dreptul de a alege ce nume doresc pentru copiii lor. Asta, deoarece unele dintre ele sunt considerate rușinoase sau ofensatoare.Mesia - interzis în Statele Unite. Unele state din SUA interzic și numele ce conțin cuvinte obscene.

Cyanide - Marea Britanie. Nu există prea multe legi care să prevadă vreo listă cu nume interzise, însă un judecător nu i-a permis unei femei să-și boteze astfel fiica, deoarece a considerat numele o ofensă la adresa fetei.

Harriet/Duncan - Islanda. În Islanda, în schimb, există o listă strictă cu nume, din care părinții pot să și-l aleagă pe cel îndrăgit. Nu sunt acceptate alte nume.

Sarah - interzis în Maroc. În această țară, numele trebuie să reflecte ”identitatea marocană”. Scris cu ”h” la final, ”Sarah” duce cu gândul la origini evreiești. Dacă este scris fără ”h”, numele este perfect legal.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?