Această invenție ar putea revoluționa modul în care muncim

 

Încă de când au apărut filmele cu supereroi, oamenii au vrut să fie ca ei. Din fericire, odată cu avansul științei, așa ceva s-ar putea întâmpla. Un prim pas ar fi o piele artificială care să crească forța oamenilor. Cercetători de la University of Connecticut și de la University of Toronto au creat așa ceva. 

Pielea pe care au creat-o poate fi numită piele electronică sau e-skin. Conform explicațiilor specialiștilor, e bazată pe un grup nou de aparate electronice care sunt flexibile, pot fi alungite, maleabile și posedă capacități senzoriale unice care mimează pielea umană. Pe scurt, ca pielea reală, doar că mult mai puternică.

O mare motivație de a dezvolta e-skin a fost de a extinde capacitățile acestei tehnologii la abilități superumane. Totodată, ca la Spider-Man, poate atenționa oamenii de pericolele înconjurătoare înainte ca accidentele să se întâmple. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Advanced Materials. 

Ca să simtă pericolele, pielea artificială este echipată cu senzori multifuncționali. Pot sesiza un câmp magnetic puternic sau schimbările de presiune.

Ce plan au specialiștii cu această invenție

Invenția ar putea să fie chiar mai utilă decât pielea umană, oricât de greu de crezut ar fi. Printre utilizările posibile ale pielii artificiale se numără abilitatea de a ajuta în misiunile de salvare și în aruncarea materialelor periculoase.

Totodată, ar putea fi de un real folos pentru victimele amputate sau arse, care ar putea avea ocazia să își recapete simțul tactil în zonele afectate. E posibil să nu fie la aceeași intensitate, dar asta se poate rezolva în timp cu mai multe cercetări.

Mai mult, pielea artificială are abilități hidrofobe foarte bune, dar și o maleabilitate crescută. Și și-ar putea păstra forma vreme de ani întregi. Problema este că pielea artificială nu este la fel de plată precum pielea obișnuită.

Prima țintă a specialiștilor e să primească aprobare pentru uz medical. În momentul în care se întâmplă asta, pielea artificială va fi lansată la nivel comercial pe piață. Acest lucru ar mai putea dura însă câțiva ani. Dar beneficiile pe care le aduce merită. 

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?