Aceasta ar putea fi cea mai ieftină casă și e 100% din plastic. Care e secretul?

 

Planeta noastră este sufocată la propriu de plastic, asta pentru că plasticul este produs în cantități colosale și este reciclat în cantități foarte mici. În acest sens, una dintre soluțiile propuse de specialiști este casa din plastic.

Compania canadiană, JD Composites a realizat o casă cât se poate de atrăgătoare din plastic reciclat. Iar pentru acestă clădire a fost nevoie de aproximativ 612.000 de sticle de plastic. Probabil te întrebi cât de rezistentă este o astfel de casă? Ei bine, casa din plastic nu numai că rezistă la vânturi, dar rezistă și la puterea unui uragan.

Casa despre care vorbim este momentan realizată într-un singur exemplar și se află în preajma râului Meteghan din regiunea Nova Scotia din Canada. Însă, chiar dacă a fost gândită ca un prototip, aceasta este funcțională și poate fi cumparată. Iar în funcție de cererea de piață, compania canadiană are de gând să construiască mai multe astfel de case.

De ce ar trebui să optezi pentru o casă din plastic

În primul rând, pereții din plastic rezistă la vânturi de până la 500 kilometri pe oră, aceasta fiind viteza menționată în interioriul unor tornade. Asta pentru că sunt relizați din module cu o grosime de 15 centimetri, iar pentru realizarea acestora s-au folosit 612.000 de sticle de plastic.

Cât despre procesul de transormare prin care au trecut peturile, acestea au fost mai întâi fărâmițate, topite și injectate cu ajutorul unui gaz pentru realizarea unei spume din plastic care este mult mai andurantă, comparativ cu materiale tradiționale de construcții. De asemenea, funcționează ca un izolator mai bun, nu are treabă cu mucegaiuri sau egrasie și se poate monta foarte ușor.

Însă, cel mai mare avantaj este faptul că o astfel de casă poate di construită în doar câteva zile, comporativ cu câteva luni aferente unui proiect similar cu materiale tradiționale. Problema majoră este însă prețul. La ora actuală, costă aproximativ 400.000 de dolari realizarea sa.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?