Academia femeilor: Cum să te desparţi fără să suferi prea mult

Oamenii vin în viaţa noastră pentru un motiv, pentru un sezon sau pentru o viaţă... Ce facem când despărţirea intervine mai devreme decât ne-am fi dorit?


Cu toţii ne-am dori ca oamenii care vin să fie permanent în viaţa noastră sau măcar să nu se despartă ei de noi! Pentru majoritatea oamenilor, despărţirile sunt extrem de grele sau chiar de neconceput pentru alţii. Stiţi de ce? Pentru că, de mici, am fost invăţaţi cum să relaţionăm cu oamenii, dar nu am fost învăţaţi să punem capăt unei relaţii fără suferinţă atunci când nu mai merge într-o direcţie comună. Dimpotrivă, am fost învăţaţi şi am văzut exemple în jurul nostru în care soţii au ajuns doar să coabiteze în aceeaşi casă fară nicio urmă de comunicare sau prieteni „de o viaţă” să se întâlnească de dragul timpului trecut şi să fie extrem de plictisiţi, fără nicun subiect de conversaţie…Cine suferă?

Suferinţa e, cu siguranţă, a fiecăruia dintre cei doi oameni care ajung să se despartă. Cel care pleacă suferă pentru că:
separarea nu este un lucru care să fie parte din noi, oamenii.
Îşi reactivează ranile de respingere- comportament fugar şi cea de nedreptate - comportament rigid. Iar cel care este părăsit, de cele mai mult ori, este dominat de ego care: îi confirmă rănile din copilărie (abandonul - comprtamentul dependent, trădarea - comportamentul posesiv) sau vanitatea ( „m-a părăsit pe mine!?”). Cu siguranţă că, aşa cum am crescut, este necesar să existe suferinţă de fiecare dată când intervine o despărţire! Dar dacă v-aş spune că suferinţa este o alegere şi că putem alege să nu optăm pentru ea!? 


Ce faci dupa despărţire?

După despărţire orcine poate să facă două alegeri: 
1.să aştepte ca timpul să vindece. 
2.să observi şi să acţionezi în procesul de revenire. Aici poţi să înveţi lecţia pe care tocmai ai primit-o şi să treci mai departe, fără să laşi urme adânci în sufletul tău, ci, dimportrivă, să laşi un loc mai frumos şi mai sănătos pentru oamenii care vor apărea în viaţa ta.

Chiar dacă nu am fost învăţaţi să învăţăm ceva din despărţiri, ci doar să devenim şi mai ataşaţi de rănile noastre, putem cu consecvenţă şi în câţiva paşi simpli extrem de eficien să reuşim să ne vindecăm, să învăţăm lecţia şi să trecem la următorul nivel al vieţii noastre, mult mai împlinită. 

 

Continuarea pe eva.ro

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?