Acțiune exemplară a polițiștilor de frontieră români: Peste 50 de persoane, salvate din Marea Egee

 

Peste 50 de persoane, printre care și 10 copii, au fost salvate de polițiștii de frontieră români, într-o acțiune ce s-a desfășurat în Marea Egee. Cei 50 de refugiați se aflau pe o ambarațiune de mici dimensiuni și proveneau din Irak, Palestina, Algeria, Kuweit și Tunisia.

“Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1102, aflați în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenția FRONTEX, au observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care a intrat în apele teritoriale ale Greciei, venind din direcția R. Turcia”, se arată într-un comunicat remis de Poliția de Frontieră.

Astfel, potrivit documentului, după evaluarea situației la fața locului, polițiștii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă 56 de persoane (31 bărbați, 15 femei și 10 copii) și le-au acordat primul ajutor, asistență și hrană.

Persoanele salvate au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De la începutul detașării în Operațiunea Maritimă Poseidon care se desfășoară în Grecia, sub egida Frontex, polițiștii de frontieră români au salvat, individual dar și în cooperare cu Poliția Locală din Chios, Poliția Portuară și cu echipele Frontex de pe uscat, 229 cetățeni străini care au ajuns în apele teritoriale grecești, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?