Absență totală la licitația Primăriei pentru pistele de biciclete

 
Absență totală la licitația Primăriei pentru pistele de biciclete
Absență totală la licitația Primăriei pentru pistele de biciclete
FOTO: www.freerider.ro

Nicio ofertă nu a fost depusă la licitația organizată de Primăria Capitalei, privind realizarea unui regulament special pentru amenajarea pistelor de biciclete în București. Reprezentanții municipalității au declarat că vor relua licitația, potrivit B365.ro.

Primăria Capitalei a organizat la sfârșitul anului trecut o licitație în vederea realizării unui regulament special pentru amenajarea pistelor de biciclete în Capitală. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat și nicio firmă nu s-a prezentat. Reprezentanții municipalității spun că vor relua licitația. După ce noul regulament va fi adoptat, Primăria Capitalei îl va transmite Guvernului solicitând în același timp și modificarea Codului rutier în acord cu prevederile noului normativ local. Consiliul General al Municipiului București a aprobat la începutul lunii septembrie 2014 un proiect care vizează amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru bicicliști pe 60 de străzi din Capitală.   - See more at: http://www.b365.ro/pistele-pentru-biciclete-din-capitala-abandonate-nicio-firma-nu-a-venit-la-licita-ia-primariei_222964.html#sthash.TlwC0lzq.dpuf
"Am scos la licitație normativul pentru amenajarea pistelor pentru biciclete în oraș. Nu a venit nimeni", a spus marți, Sorin Luchian, inspector în cadrul Direcției de Transporturi din Primăria Capitalei.
 
Totodată, Sorin Luchian a precizat că licitația va fi reluată, iar după ce regulamentul va fi adoptat, va fi transmis și Guvernului, solicitând, în același timp, și modificarea Codului rutier în acord cu prevederile noului normativ local.

"Regulile din noul normativ trebuie să fie introduse în Codul rutier", a precizat și Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din Primăria Capitalei.

Anunțul de licitație, pentru realizarea unui "studiu pentru elaborarea unui normativ local pentru amenajarea căilor proprii de circulație a bicicletelor în municipiului București" a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în septembrie 2014. Potrivit caietului de sarcini, modul în care Primăria Capitalei a amenajat până acum pistele pentru biciclete "s-a conformat normelor tehnice actuale considerate anacronice și limitate de către unii reprezentanți ai organizațiilor care activează în domeniul încurajării transportului cu bicicleta stârnind nemulțumiri din partea lor".

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, la începutul lunii septembrie, 2014, un proiect care vizează amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru bicicliști pe 60 de străzi din Capitală.

 

Mai multe pe B365.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?