A vrut să le arate cât de ușor se extinde focul, însă a provocat un DEZASTRU!

 

Un pompier din Australia a provocat, accidental, un incendiu major de vegetație în timpul unei sesiuni de informare având ca scop demonstrarea rapidității cu care poate arde combustibilul.

Incidentul s-a petrecut miercuri, într-o zonă de recreere din sud-estul statului Victoria. Un membru al Country Fire Association (CFA) a apropiat o brichetă de iarba înaltă pentru a demonstra cât de repede ard materialele inflamabile.

Demonstraţia sa a fost mai mult decât elocventă după ce a declanşat un incendiu periculos care a ameninţat să mistuiască localitatea Balmoral în care trăiesc circa 300 de persoane. De asemenea, incidentul a condus la evacuarea unui azil şi la închiderea temporară a unei şcoli, scrie Agerpres.


″Personalul este foarte jenat astăzi şi ne cerem scuze comunităţii din Balmoral pentru ce s-a întâmplat ieri″, a declarat joi la postul local de radio 3AW directorul adjunct al CFA, Alen Slijepcevic.

Acesta a precizat că pompierul care a provocat incendiul este un membru experimentat. El a ″⁣declanşat (focul) pentru a demonstra cât de inflamabil este carburantul″⁣, în timpul unei sesiuni de informare cu privire la pericolele pe care o prezintă incendiile de vegetaţie.

″Evident, el este foarte jenat şi îngrijorat cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla în acele circumstanţe″, a adăugat Slijepcevic.

O restricţie totală de la aprinderea focului în exterior a fost instituită miercuri în toată regiunea aflată la circa 350 de kilometri nord-vest de Melbourne în condiţiile în care temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius.

Până miercuri seara focul a fost izolat după eforturile făcute de echipajele terestre de pompieri, autoutilitarele de stingere a incendiilor şi a câteva aeronave speciale.

Din fericire, nu s-au înregistrat daune semnificative, iar o anchetă independentă este în curs de desfășurare. El a precizat că pompierul nu a fost disponibilizat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?