”Aș putea retrage SUA din NATO. Nu este necesar”. Trump spune că și-a impus poziția la summit

 
Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a salutat "progresul extraordinar" obţinut la summitul NATO în ceea ce priveşte sporirea alocărilor bugetare pentru apărare şi afirmă că nu consideră că este necesar să retragă SUA din NATO, informează presa internaţională.Întrebat dacă ar lua în calcul să ameninţe că ar putea retrage Statele Unite din NATO, Trump a declarat că deşi ar putea retrage SUA din NATO, acest lucru "nu este necesar", notează Mediafax.

Preşedintele SUA a făcut aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă după tensionatul summit NATO de la Bruxelles.

"Cred că probabil aş putea (retrage SUA din NATO), dar asta nu este necesar. Însă astăzi au depus eforturi aşa cum nu au mai făcut-o niciodată", a declarat preşedintele Donald Trump.

Preşedintele de la Casa Albă afirmat că le-a spus celorlaţi lideri NATO că "ar fi foarte nemulţumit dacă nu-şi sporesc angajamentele într-un mod foarte substanţial. Pentru că Statele Unite plătesc o sumă enormă - probabil 90% din costul NATO".

Trump a adăugat că "Toţi au fost de acord să-şi sporească substanţial angajamentele. Le vor creşte la niveluri la care nu au crezut vreodată".

"Acum sunt foarte fericiţi", a conchis Trump.

"După atingerea obiectivului de 2%, vom începe să discutăm despre creşterea acestui prag", a menţionat el, indicând că "4% este cifra potrivită".

Donald Trump a ţinut să reafirme în aceeaşi conferinţă de presă că este foarte "consecvent" şi "un geniu foarte stabil", mărturisind totodată că are un "mare respect" pentru Germania, pe care o criticase vehement miercuri şi chiar cu câteva ore în urmă din cauza bugetului său militar.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
DODO
12 Jul 16:21
SE pare ca tortul mondial a fost taiat America condusa de marioneta sovietica si-a primit portia zdravana pe care a platit-o cu acceptul dat rusiei sa -si adune fostele comuniste Impreuna se screm sa sparga ue prin coruperea celor mai corupte tari ca apoi sa revenim de unde am plecat acum 30 ani Evreii bolsevici au inceput sa-si faca numarul ca in 47 Ultimul hop este Iohanis care mai incurca cite ceva dar cu Tericeanu interimar este suficient timp sa mutam si ambasada aia ca sa se achite si psd de datoria fata de consultantii lui evrei care conduc de facto romania La final sa-l avem pe noul cel mai iubit fiu al popoului Dragnea ! cu origine sanatoasa carat de muste nascut la tara nu facut in eprubeta la oras cu studii temeinice la universitatea din teleorman ( ce daca nu a existat ) specialist in combinarea apei cu alcoolul ! ce viitor luminos ne asteapta ! iar poporul fericit cu bale la gura va privi prin gard la tarile civilizate
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?