A nins cu zăpadă neagră în Siberia. Imagini apocaliptice

 
Zăpadă neagră în Siberia
Zăpadă neagră în Siberia
Zăpadă neagră în Siberia Zăpadă neagră în Siberia Zăpadă neagră în Siberia

Scene "post-apocaliptice" în localitatea Kuzbass din Siberia, care dovedesc dezastrul ecologic.Locuitorii unei regiuni de exploatare a cărbunelui din Siberia au postat videoclipuri, în care se văd străzi întregi și locuințe acoperite de zapadă negră toxică.

Activiștii ecologici spun că imaginile subliniază o catastrofă ecologică provocată de om, potrivit The Guardian.

Într-un filmuleț făcut în Kiselyovsk, orășel minier din regiunea Kuzbass, o femeie conduce mașina printre mormane de zăpadă colorată de cărbune. Zăpada neagră acoperă locurile de joacă pentru copii și curțile clădirilor rezidențiale.

Scenele au fost descrise ca fiind "post-apocaliptice" în presa rusă. Praful de cărbune care transformă zăpada într-o substanță neagră, în Kuzbass, provine de la numeroasele exploatări miniere care, potrivit activiștilor de mediu, au avut consecințe dezastruoase pentru sănătatea celor 2,6 milioane de locuitori din regiune.

Speranța de viață de aici este cu trei - patru ani mai mică decât media națională a Rusiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?