A murit una dintre cele mai importante scriitoare din lume!

Scriitoarea Ursula K. Le Guin, considerată unul dintre cei mai importanți autori de literatură SF din lume, a murit luni, la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de familia ei pe contul său oficial de Twitter.Născută în Berkeley, California, pe 21 octombrie 1929, Ursula K. Le Guin a scris 20 de romane - care explorează natura umană plasând omul în situaţii şi universuri diverse -, poezii, cărţi pentru copii şi eseuri.

Fiică a antropologului Alfred L. Kroeber şi a scriitoarei Theodora Kroeber, era licenţiată în limbi romanice la Universitatea Columbia. Ursula K. Le Guin a studiat apoi în Franţa, unde şi-a întâlnit viitorul soţ, istoricul Charles Le Guin.

Celebră pentru măiestria stilului literar şi pentru explorarea temelor legate de taoism, anarhie, feminism, psihologie şi sociologie, a debutat ca romancier în 1966, cu "Rocannon's World", şi este considerată una dintre cele mai bune autoare de science fiction şi fantasy din literatura modernă.

Ursula K. Le Guin a câştigat, pentru toate categoriile literare, zece premii Hugo şi Nebula, cele mai însemnate fiind pentru romanele "Mâna stângă a întunericului", "Deposedaţii" şi "Tehanu". În ultimii ani, s-a vorbit despre ea ca despre un posibil laureat al premiului Nobel pentru literatură.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?