A murit o legendă a sportului românesc. Astăzi va fi condus pe ultimul drum

Lascăr Pană, părintele handbalului băimărean se desparte, în 20 septembrie, de comunitatea pentru care a clădit performanță.De numele acestuia se leagă cele mai mari și mai frumoase performanțe ale diamantului de Maramureș, Minaur Baia Mare.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu pot face acest lucru la slujba religioasă care are loc la Sala Sporturilor care îi poartă numele. Părintele handbalului băimărean se desparte de comunitatea pentru care a clădit performanță in 20 septembrie.

Lascăr Pană a fost președinte de onoare al clubului pe care l-a înființat în 1974, HC Minaur Baia Mare. Timp de un sfert de secol, echipa creată de Pană nu s-a clasat niciodată mai jos de locul patru în campionatul național.

Lascar Pană a câștigat de două ori cu Minaur Cupa IHF, în 1985 și 1988, și a calificat de trei ori echipa în semifinalele Cupei Cupelor, în 1979, 1980 și 1986.

De asemenea, Lascăr Pană a antrenat și echipele naționale ale României: universitara, România B și echipa de seniori. În 1980, alături de Ioan Kunst-Ghermănescu și Niculae Nedeff, el a obținut, cu selecționata de seniori, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova, iar în perioada 1990-1995 a condus loturile naționale masculine ale Greciei, cu care a obținut locul patru la Jocurile Mediteraneene și s-a calificat de trei ori în finala Campionatului Mondial pentru tineret.

Sursa Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?