A murit cu zile la Spitalul Bagdasar-Arseni

 

Spitalele din România, captive în imperiul bacteriilor. O nouă anchetă publicată de Gazeta Sporturilor scoate la lumină cazul unei tinere de 36 de ani care a murit infectată cu două microorganisme, după o operație de hernie cervicală efectuată la Spitalul Bagdasar-Arseni, din Capitală. Asta la mai bine de un an de la tragedia din Colectiv, în care zeci de tineri au murit din cauza infecţiilor nosocomiale.

Georgiana Maxim, o tânără de 36 de ani din Braşov, care ducea o viaţă sportivă, s-a internat pe 5 decembrie la Bagdasar-Arseni. Medicul a asigurat-o că de Anul Nou va fi refăcută, însă femeia nu și-a mai revenit niciodată. În urma unor investigaţii, medicii de acolo i-au pus diagnosticul ”Hernie de disc cervicală C6-C7” şi au decis că trebuie operată.

„Sunteţi tânără, vom face o incizie frumoasă, care nu se va vedea, vom pune un grefon. Dansăm de Revelion și facem tumbe!”, i-ar fi spus medicul.


După intervenţie, însă, starea ei s-a înrăutăţit.

,,S-a întâmplat ceva. Nu-mi simt deloc piciorul stâng. Și am furnicături în corp”, îi spune Georgiana mamei, în timp ce era transportată în salon.

Tânăra a vrut să îşi liniştească mama şi a rugat-o să o fotografieze pentru a le arăta tuturor cum va învinge boala. O boală pe care mama sa a aflat ulterior că nu a avut-o niciodată. Din biletul de ieșire din spital primit de rude după decesul Georgianei reiese că tânăra a suferit un şoc septic după ce a fost infectată atât cu Clostridium, cât și cu Stafilococul Auriu.

Într-o declarație telefonică, Florin Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, a declarat că:

„Din punct de vedere clinic, decesul a survenit, nu în urma unei infecții, ci în urma unei hemoragii cerebrale. Cazul este la Institutul medico-legal pentru stabilirea exactă a diagnosticului de deces. Infecția cu Stafilococ Auriu bronșică s-a constatat doar la o singură probă de secreție bronșică, la celelalte a fost negativă, și, deci, repet, a fost o infecție pulmonară, dar confirmată dintr-o singură probă.”

Moartea Georgianei vine după ce, în cazul răniților de la „Colectiv”, Spitalul Bagdasar-Arseni a menţionat zero infecţii nosocomiale în raportul oficial.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?