A murit Don Celino, cel mai bătrân om din lume, după ce a căzut din pat. Era la un pas de record

 
A murit don Celino
A murit don Celino
A murit don Celino Cel mai bătrân om s-a dus Cel mai bătrân om s-a dus

Celino Villaneuva Jaramillo, presupus a fi fost cel mai bătrân om din lume, deşi necertificat oficial cu acest titlu, a murit la vârsta de 121 de ani. Dacă mai trăia un an, bătea recordul mondial "de trăit" , de 122 de ani.Bătrânul trăia în Chile şi avea chiar un act oficial de naştere eliberat de stat care atesta faptul că don Celino era născut în 1896.

Este unul dintre puţinii oameni în viaţă care au prins 3 secole - secolul 19, 20 şi 21. Din păcate, zilele trecute Celino Villaneuva Jaramillo a căzut din pat şi şi-a rupt trei coaste, iar una dintre ele i-a afectat inima.

Recent, titlul de cel mai bătrân om din lume a fost atribuit japonezului de 112 ani Masazo Nonaka.

Asta după ce anterior, tot în luna aprilie, murise fostul deţinător al titlului, spaniolul Francisco Nunez Olivera, la 113 ani.

Dacă mai trăia un singur an, don Celino depăşea "recordul  mondial" de viaţă, deţinut de o femeie, franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997 la 122 de ani.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?