A încercat să ridice peste 100 kilograme deasupra capului. Ce-a urmat e din filme de groază!

 

O sportivă de 30 de ani și-a distrus cariera în doar câteva secunde. Ea era într-o competiție extrem de importantă pentru viitorul ei și trebuia doar să ridice 103 kilograme deasupra capului. S-a pregătit, era suficient de încălzită, doar că nu a luat în calcul greutatea prea mare. Chiar dacă a crezut, până în ultima secundă, că poate reuși performanța, finalul a venit mult prea repede și mult prea brutal. Gaelle Nayo Ketchanke e o sportivă de 30 de ani care reprezenta Franța într-o competiție importantă. La Campionatul European de Haltere, găzduit în Batumi, Georgia, ea a încercat să ridice 103 kilograme deasupra capului. Sportiva concura la categoria ei de greutate. Ea cântărește 76 de kilograme.

Înainte să eșueze și să-și încheie prematur cariera, ea a încercat de două ori să ridice greutățile. N-a avut nicio șansă. A treia oară spera să fie cu noroc, dar n-a fost chiar așa.

Ce s-a întâmplat cu sportiva din Franța?

În momentul în care a încercat să ridice cele 107 kilograme, ea a reușit să facă asta până când greutatea a ajuns deasupra capului. În acel moment, mâna stângă a cedat. Toată greutatea i-a distrus încheietura cotului.

În videoul de mai sus vezi și cum, nemaiputând să susțină greutatea prea mare, aceasta cade pe ea. 

În trecut, Ketchanke a câștigat argintul la campionatul găzduit în România. Imediat după acest incident teribil, ea a fost dusă de urgență la spital.

Și-a rupt brațul stâng în două locuri și a suferit o luxație la cot. Din păcate pentru sportivă, ea era pe listă pentru Olimpiada din Tokyo, din 2020. E foarte puțin probabil acum că va mai ajunge acolo. 

„Vin de la Europene cu o accidentare la cot, după ce am încercat să ridic 107 kg, dar am câștigat medalia de bronz cu 103 kg. Am primit o mulțime de mesaje de sprijin care m-au făcut să mă simt mai bine", a scris sportiva pe contul de Instagram.

Cu toate acestea, sportiva Nayo Ketchanke a câștigat medalia de bronz pentru cele 103 kilograme pe care le-a ridicat deja la smuls înainte de acest moment. Totuși, n-a reușit să mai puncteze la total. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?