A fost descoperită a 12-a peșteră cu manuscrise de la Marea Moartă. Mare surpriză pentru arheologi

 
Manuscrise Marea Moartă
Manuscrise Marea Moartă
Manuscrise Marea Moartă Manuscrise Marea Moartă Manuscrise Marea Moartă

A fost descoperită o nouă peșteră cu manuscrise de la Marea Moartă. Din păcate, manuscrisele au fost furate.

Manuscrisele de la Marea Moartă sunt printre cele mai importante texte descoperite vreodată, a căror vechime datează din primele trei secole după Christos. Manuscrisele au fost găsite în 11 peșteri, în urmă cu peste 60 de ani, iar arheologii au descoperit acum o nouă peșteră care a conținut "fără nicio îndoială" manuscrise de la începuturile creștinismului. Din păcate, aceste manuscrise au dispărut fără urmă, potrivit Newatlas.com.

Excavațiile au fost efectuate într-o peșteră la vest de Qumran, pe țărmul vestic al Mării Moarte. S-a descoperit că peștera conținea rulouri de la Marea Moartă. Mai multe borcane de depozitare și capace din perioada celui de al doilea Templu au fost, de asemenea, găsite în nișele de-a lungul pereților peșterii și în interiorul unui tunel lung.

Din păcate, vasele erau toate sparte și conținutul lor fusese sustras. Descoperirea unui târnăcop din fier datând din 1950 (stocat în tunel pentru a fi utilizat mai târziu) dovedește că peștera a fost jefuită.

Arheologii Oren Gutfeld și Ahiad Ovadia de la Institutul de Arheologie al Universității Ebraice din Ierusalim au făcut această descoperire cu ajutorul profesorului Randall Price și al studenților de la Liberty University din Virginia, SUA.

Până în prezent, experții au crezut că doar 11 peșteri conțin suluri de manuscrise. Odată cu descoperirea peșterii, cercetatorii au sugerat acum că aceasta va deveni "Pestera 12".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?