Cancerul care omoară zilnic zeci de românce. Australienii au descoperit leacul

 
Alimentele care hrănesc celulele canceroase și provoacă inflamații în organism
Alimentele care hrănesc celulele canceroase și provoacă inflamații în organism

Oamenii de știință australieni au descoperit leacul pentru cancerul de col uterin, folosind tehnologia de editare a genelor, notează dailymail.co.uk.

Australia ar putea deveni prima țară care va putea trata cancerul de col uterin.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith au folosit tehnologia de editare genetică pentru a scăpa de tumorile canceroase, folosind-se pe șoareci nonparticule "stealth".

Profesorul Nigel McMillan a declarat că este primul tratament împoriva cancerului care folosește această tehnologie.

Instrumentul de editare genetică, cunoscut sub denumirea de CRISPR-Cas9, cu care se injectează nanoparticule în vasele de sânge ale pacientului.

Nanoparticulele caută apoi gena E7 cauzatoare de cancer și o distruge. Ulterior, este generată o celulă sănătoasă. 

Teste vor fi deramate pe parcursul următorilor ani. Studiul a fost publicat în Molecular Therapy.

 

 

Cancerul de col uterin reprezintă a patra cauză de cancer la femei la nivel mondial și principala cauză de mortalitate la femeile de vârstă activă. În anul 2018 s-au diagnosticat 569 847 cazuri noi de cancer de col uterin, reprezentând 3,2% din totalul cancerelor nou diagnosticate. România se afla într-o situație nefavorabilă în privința incidenței (34,9 cazuri noi/100 000 femei) și a mortalității prin cancer de col uterin (10,9 decese/100 000), aflându-se pe primul loc între țările UE, cu aproximativ 1 740 decese anual.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit prin vaccinare și testare periodică

Vaccinarea împotriva virusului papilloma uman (HPV) și screening-ul reprezintă strategia optimă de protecție împotriva cancerului de col uterin. Participarea periodică la screening permite depistarea leziunilor precanceroase și a cancerului de col uterin în stadii incipiente. Riscul de cancer poate fi redus cu 40 – 70% prin vaccinare, iar testarea periodică reduce cu încă 30 până la 50% riscul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?