A fost descoperit elixirul tinereţii? Vom trăi cu 35 ani mai mult!

 

Cercetătorii de la Mayo Clinic, din Minnesota, SUA, au anunţat că au reuşit să prelungească viaţa unui şoarece cu 35%, prin manipularea genetică. Potrivit experţilor, descoperirea, demnă de elixirul tinereţii, ar putea lăsa loc pentru dezvoltarea unei soluţii de tratament care ne va prelungi viaţa până la 120-135 de ani!

Jan van Deursen, şeful catedrei de Biochimie si Biologie Moleculară de la Mayo Clinic a declarat că procedeul, considerat unul revoluţionar, a constat în eliminarea celulelor senescente, care activează procesul de îmbătrânire a organismului, realtează GadgetReport.ro

„Celulele senescente reprezintă un mecanism biologic care funcţionează ca un fel de frână de urgenţă folosită de organism”, a declarat cercetătorul. În urma manipulării genetice, şoarecii testaţi au trăit cu 25-35% mai mult şi, în plus, au fost mai sănătoşi pe durata vieţii.

Studiul, citat de Edgadget, arată că şoarecii modificaţi genetic au avut o activitate cardiacă şi renală mult superioară celor obişnuiţi, fapt care le-a asigurat o stare fizică net superioară.

Mai multe pe gadgetreport.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?