A fost concediată pentru că a refuzat să poarte tocuri la serviciu

 
Nicola Thorp
Nicola Thorp
Nicola Thorp Nicola Thorp

În prima zi de lucru la noua firmă, britanica Nicola Thorp, de 27 ani, a primit solicitarea fermă din partea şefilor să poarte tocuri la locul de muncă. Angajata a refuzat şi a întrebat dacă acest lucru li se impune şi bărbaţilor din firmă.

Refuzul angajatei de a purta pantofi cu toc înalt i-a atras concedierea. Nicola Thorp urma să lucreze ca recepţioneră la o companie de consultanţă din Londra, scrie BBC News.

Firma care a angajat-o spune că femeia a semnat termenii şi condiţiile noului job, inclusiv cerinţele legate de vestimentaţie şi aspect.

Nicola Thorp a depus plângere împotriva angajatorului pe motiv de discriminare şi a declarat la tribunal că şefii au trimis-o să îşi cumpere pantofi cu toc din prima zi de serviciu, iar ulterior nu au mai plătit-o deloc.

"Urma să stau 9 ore pe zi în picioare, conducându-i pe clienţi în sălile de şedinţă. Le-am spus că îmi distrug sănătatea dacă fac asta cu tocuri", a spus fosta angajată.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?