A cumpărat o fostă fabrică şi a transformat-o în CASA familiei. Sună a nebunie, dar e spectaculoasă!

 

Arhitectul Ricardo Bofill a descoperit o fabrică de ciment abandonată în 1973 şi, imediat, a văzut dincolo de siluetele groteşti ale silozurilor, posibilităţile nenumărate. Aşa s-a născut "Fabrica" şi aproximativ 45 de ani mai târziu, clădirea este o locuinţă unică.

Aflată în apropiere de Barcelona, fabrica datează din timpul celui de-al Doilea Război mondial şi arhitectul, împreună cu echipa sa, au refăcut-o complet şi au transformat-o într-un spaţiu pentru locuit modern şi unic. Bofill şi echipa recunosc că imensitatea spaţiului le oferă şi astăzi posibilitatea de a face noi şi noi schimbări, arhitectul spunând că acesta e motivul pentru care iubeşte atât de mult acest spaţiu.

Fiecare cameră e decorată specific şi, spune Bofill, nu există niciuna care să semene cu celelalte.


Un spaţiu important îl reprezintă studio-ul arhitectului, în timp ce bucătăria aflată la etajul I este spaţiul unde se adună întreaga familie. În afara casei terenul are mici zone de relaxare, în timp ce fosta fabrică, acum locuinţa familiei Bofill, e acoperită cu vegetaţie la exterior şi înconjurată de eucalipţi, palmieri şi măslini.

Foto: Ricardo Bofill

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?