A șasea încercare ratată pentru Adina Florea la şefia Secţiei Speciale

 

Adina Florea s-ar putea să nu ajungă să fie numită la șefia Secției Speciale nici a șasea oară. Conform unor surse, nu mai puțin de cinci membri CSM vor lipsi de la ședința de mânie, iar astfel nu va fi întrunit cvorumul necesar pentru votarea Adinei Florea în funcție.

Nu va fi cvorumul legal de 15 membri din cei 19 la şedinţa fulger a plenului CSM convocată de şefa Consiliului, judecătoarea Lia Savonea, cu scopul de a o numi pe procuroarea Adina Florea la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Nu mai puțin de cinci membri CSM vor lipsi de la ședința de mânie.

3 procurori, Tatiana Toader, Cristian Ban şi Florin Deac, nu au cum să participe la şedinţă întrucât, pe 8 octombrie 2019, aveau deja programate întâlniri ale Secției de procurori cu conducerile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secției Parchetelor Militare, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcției Naționale Anticorupție, la sediul Parchetului general. 

Vicepreședintele secției, procurorul Nicolae Andrei Solomon se află în concediu

Al cincilea absent de la plenul CSM programat pentru marți va fi ministrul Justiţiei Ana Birchall, care nu poate participa întrucât este la reuniunea JAI de la Luxemburg. 

Prin urmare, dacă 5 membri lipsesc nu va fi atins cvorumul necesar de 15 participanţi la plenul CSM.

Savonea e de vină. S-a ajuns în această situaţie întrucât şefa CSM Lia Savonea convoacă fulgerător plenul Consiliului fără să se consulte cu ceilalţi membri.

Savonea a convocat vineri plenul CSM pentru data de marți, 8 octombrie, la 10.00, şi încearcă pentru a șasea oară să o instaleze pe Adina Florea la șefia Secției Speciale pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați.

Duminică, Daniela-Ioana Stăncioi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, a precizat, într-un comunicat de presă, că nu există prevederi legale privind obligativitatea președintelui CSM de consultare a membrilor în legătură cu data de convocare a ședințelor, aceasta fiind doar o cutumă.

Birchall ar fi vrut desființarea SIIJ

Ultima încercare de a o impune pe Florea la șefia secției a fost pe data de 27 septembrie. Decizia a fost amânată după ce 10 dintre membrii CSM au votat pentru amânarea validării, iar 9 pentru dezbaterea speței.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat în septembrie că grupul de lucru interministerial aflat în subordinea sa a ajuns la concluzii preliminare legate de Secția specială de investigare a magistraților.

”Sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”, a spus Birchall.

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De patru ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum, ultima dată în 3 iulie. Plenul s-a reunit şi în 2 august, dar validarea concursului pentru secţia specială nu s-a aflat pe ordinea de zi.

Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
anonim
07 Oct 22:12
Individa asta ar trebui sa stea la coada vacii, nu intr-o functie importanta la ce maniere de văcăriță violentă are
Răspunde
0 0
borfasi
07 Oct 15:25
Da,chiar un tupeu incredibil la puscariasa asta!!!1
Răspunde
0 0
borfasi
07 Oct 15:25
Da,chiar un tupeu incredibil la puscariasa asta!!!1
Răspunde
0 0
Concurs cu 1 concurent
07 Oct 15:05
Un tupeu ieșit din comun ,demn de o cauza mai buna.Nu am mai văzut așa oameni ahtiați după funcții. Sa nu mai punem ,când îți spune ministrul ca e inutila și periculoasa pt actul de justiție acea secție .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?