TEXTUL moţiunii de cenzură. Cine l-a scris şi cum justifică demiterea Guvernului

Motiunea de cenzură
Motiunea de cenzură

Textul moţiunii de cenzură a fost finalizat şi va fi depus în scurt timp în Parlament, transmite Realitatea TV. Autorul principal al textului este acela;i Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe, cel care a redactat şi raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu. Moţiunea de cenzură poartă numele "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor".Moţiunea de cenzură iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizată şi urmează să fie depusă la Parlament.

Moţiunea de cenzură poartă numele "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor".

CITEŞTE AICI TEXTUL MOŢIUNII DE CENZURĂ

Nu este o moţiune împotriva Guvernului PSD-ALDE, ci un act de responsabilitate, se spune în textul citat de Realitatea TV. În moțiunea se arată că „niciun grup și nicio persoană nu poate exercita suveranitatea în nume propriu” și că „Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate”.

Textul invocă lipsa de constituţionalitate a Guvernului din care fac parte doar trei persoane, premierul Grindeanu, Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor Jianu.

În textul moţiunii se vorbeşte de Guvernul Ponta-Grindeanu, sugerând că fostul premier se află în spatele actualului prim-ministru.

Guvernul Grindeanu-Ponta nu este unul legitim, investit de Parlamentul României, se mai spune în moţiune. Cum va putea să pună în aplicare programul cu care a fost investit? arată autorii moţiunii care urmează să fie semnată de parlamentarii PSD-ALDE.

Potrivit moţiunii de urgenţă, doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, "trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile":

"Dovedind dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor statului, imaturitate şi iresponsabilitate politică, primul-ministru şi unul dintre miniştri, în loc să respecte votul de învestitură şi încrederea acordată de Parlament, au înţeles că guvernarea se poate exercita şi în nume personal, că dispoziţiile constituţionale şi legale sunt facultative şi că pot sfida votul acordat de cetăţeni şi democraţia. Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, înalt funcţionar public, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile, oferind o nedorită şi halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. 'Guvernul' Ponta - Grindeanu - Jianu nu reuşeşte altceva decât să demonstreze că există politicieni care şi-au pierdut iremediabil busola bunului-simţ, onoarea şi demnitatea, confirmând o dată în plus justeţea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD şi ALDE", se arată în text.

Potrivit iniţiatorilor, votarea acestei moţiuni "este un act de responsabilitate şi reprezintă singura opţiune viabilă pentru a pune povara guvernării în sarcina unei persoane care să aibă şi competenţa, responsabilitatea şi puterea de muncă necesare pentru a recupera cât mai grabnic întârzierile şi a reintra în parcursul ambiţios, dar corect, al acestui adevărat proiect de ţară"

Ştire în curs de actualizare

 

Fișiere din articol:Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?