A apărut Ordonanța privind Loteria fiscală. NU primești bon, poți cere banii înapoi

 
Dacă ai noroc ANAF te face milionar
Dacă ai noroc ANAF te face milionar

Este deja lege: dacă ai cumpărat un produs și nu primești bon fiscal, ești îndreptățit să îți recuperezi bani plătiți și să rămâi și cu produsul cumpărat!

In Monitorul oficial de vineri, 30 ianuarie 2015, a fost publicata ordonanta de aprobare a loteriei bonurilor fiscale, scrie Hotnews.ro.

La loteria fiscala participa bonurile fiscale detinute de persoane fizice rezidente si nerezidente, atestand cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei.

Pot participa la aceasta loterie, bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii. Extragerile se realizeaza in prima duminica de dupa data de 15 a fiecarei luni pentru luna anterioara.

Prima extragere va avea loc a doua zi de Paste (13 aprilie) si va dispune de un premiu de 1 milion de lei. 

Potrivit noii reglementari introduse de OG nr. 10/2015, in cazul in care un operator economic are obligatia sa emita un bon fiscal conform reglementarilor in materia caselor de marcat fiscale, dar refuza emiterea si inmanarea bonului fiscal catre client, acesta are dreptul sa beneficieze de bunul achizitionat fara sa plateasca contravaloarea acestuia. Operatorii economici vor afisa vizibil obligatia clientului de a solicita bonul fiscal si dreptul acestuia de a nu plati produsul/serviciul daca nu i se elibereaza bonul fiscal.

Mai multe aici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -1
02 Feb 12:58
iar va facetzi ca lucratzi ? Pontacule ?
Pai bonul ti se da dupa ce ti se incaseaza banii, iar in practica abtinerea inmanarii bonului nu reprezinta in sine un motiv de inapoiere a produsului si returnare a banilor ! Ai cumparat ceva pentru ca de buna voie si nesilit...ai considerat asupra necesitatzii ce o ai fatza de acel obiect sau serviciu ! Vreti sa comutatzi vinovatia nefiscalizarii preponderent pe spatele cumparatorului ?? Sa asteptatzi atunci sa colectatzi mai bine taxele...daca nu cumva inca o data doar va prefacetzi ca vreti sa imbunatatzitzi lucrurile in materia colectarii...lasand firmele de casa apropiate sa se descurce ca si pana acum cu pretzul multiplicarii acestor practici la nivelul intregii tzari !
Sa va explic de ce nu putetzi pune in carca cumparatorului aceasta raspundere ?
In primul rand pentru ca nu e a sa...cel care nu plateste taxele este celalalt...adica vanzatorul in al doilea rand se intampla in mecanismul vanzarii- cumpararii o psihologie aparte... daca cumparatorul ar insista sa i se dea un bon...desi interesul sau nu motiveaza deloc o hartiutza ci doar marfa sau serviciul achizitionate...iar vanzatorul sau prestatorul se incapatzaneaza sa refuze...se poate ajunge in cel mai fericit caz la returnarea produsului sau neexecutarea serviciului...deci e absurd...pentru ca intentzia cumparatorului a fost clar declinata, aceea de a fi beneficiarul unui produs sau serviciu...si nu doreste sa renuntze la acestea doar pentru ca statul nu colecteaza...pe cale de consecintza pistonarea trebuie facuta de autoritatzi indrituite pe cei cu adevarat responsabili pe evazionishti !
de ce biciutzi patura majoritara a beneficiarilor oricare ar fi alegerea lor ?! nu cumva pentru ca vretzi sa lasatzi portitze pentru ai vostri...si simultan sa va prefacetzi ca vretzi lege si ordine ?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?