Raed Arafat Exclusiv

Cât de pregătiți suntem pentru un cutremur major. Raed Arafat: Am făcut un pas major de dotare. Clădirile neconsolidate - o problemă gravă

Raed Arafat a declarat joi seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că țara noastră este mult mai pregătită astăzi decât în urmă cu 3-4 ani pentru a face față unui cutremur în ceea ce privește dotările. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a atras atenția însă că prevenția este ”cea mai corectă soluție” în fața unei catastrofe, amintind despre clădirile neconsolidate. 


Ultimele Stiri

Risipa alimentară, o problemă globală

Risipa alimentară - efect DEVASTATOR asupra mediului. Aproape un miliard de tone de alimente, aruncate anual - raport ONU

Omenirea își face rău singură. Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat joi de Organizaţia Naţiunilor Unite, conform căruia o cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente ajunge, anual, în coşurile de gunoi ale gospodăriilor, retailerilor şi restaurantelor. Este vorba despre 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor în 2019.

ACTUAL


Clădire cu risc seismic


Editoriale

Bogdan Muzgoci

Bogdan Muzgoci: Nu mergem la război că plouă

Poliția română când face câte o captură de cocaină plus mafioți la bucată dă câte un spectacol precum nunțile din poveste. Șefii defilează pe la TV câte 3 zile și 3 nopți. Când o dă în bară, nu mai zice nimeni nimic. Mai prinzi în direct câte un purtător de cuvânt care știi bine că e moartea comunicării. Dacă vrei să afli adevărul despre un caz, nu o să scoți nimic de la purtătorul de cuvânt. 


Iulian Leca

Iulian Leca: Ce nu a făcut poliția în cazul crimelor din Onești

S-a vorbit deja mai mult despre cele două crime din Onești decât despre buget, reforma, pensii și salarii la un loc în ultimele două zile. Tragedia din Onești a luat până și fața condamnării Elenei Udrea și Ioanei Băsescu. Dincolo de unicitatea cazului în sine, o răpire anunțată și o negociere de ostatici preț de cinci ore, în cazul Onești avem de a face pentru prima oară cu o sechestrare de persoane sfârșită tragic, într-o baie de sânge.
Stiri Politice
Stiri Economice

Librarii in pandemie/foto: Corina Stanga-Grasu Exclusiv

Cartea în vremea COVID. Cum s-au adaptat librăriile noilor reguli ale jocului (prima parte)

Pandemia de SARS-COV-2 ne-a schimbat tuturor viața, iar ochii noștri au fost ațintiți mai ales pe ceea ce se întâmplă cu sistemul sanitar, cu magazinele, cu restaurantele și cu industria ospitalității. Foarte puțini dintre noi ne-am gândit cum au supraviețuit librăriile, editurile, muzicienii, teatrele, industria filmului de la noi în acest deja an de restricții. Pentru a avea o imagine cât mai fidelă despre viața de librar înainte și în timpul în care legea a fost făcută de extinderea coronavirusului, am vorbit cu trei librari (toate fete, că tot e luna florilor) de la un mare lanț prezent și în București. Corina Stângă-Grasu, Ioana Stănescu și Carmen Florea sunt colege într-un hub cultural din centrul vechi al Capitalei și au vorbit cu foarte multă pasiune despre librărit și alte lucruri magice.
Petre Roman Exclusiv

Petre Roman: ”Nici astăzi nu știu cum au ajuns minerii în București.” Detalii exclusive despre implicarea Securității

Petre Roman a vorbit miercuri, în exclusivitate la ”Culisele statului paralel” de la Realitatea Plus, despre Mineriadă. Fostul premier a povestit firul evenimentelor și a subliniat că venirea minerilor la București a fost un semnal că se dorește dărâmarea Guvernului. Despre cum au ajuns aceștia în capitală, Roman susține că nu știe nici astăzi.


Stiri Actuale

Polițiști agresori

VIDEO Mărturisirile CUTREMURĂTOARE ale victimelor polițiștilor agresori din Capitală. Cum au fost bătuți și torturați oamenii

Nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală, care au fost reținuți în cursul serii de ieri. Acestora li se aduc acuzații șocante: tortură, agresiune și reținere ilegală. Totul s-ar fi petrecut în toamna anului trecut, când doi bărbați, de 39 și, respectiv, 51 de ani, au fost agresați de polițiști pentru că ar fi intervenit în timp ce aceștia bruscau o persoană. În plus, ei le-au atras atenția oamenilor legii că nu poartă mască de protecție. Nemulțumiți de intervenția celor doi bărbați, polițiștii i-ar fi încătuşat şi i-ar fi dus pe un teren viran din afara Capitalei, acolo unde s-au petrecut agresiunile cutremurătoare.  


Dosarul 10 august / NQUAM

Klaus Iohannis îi cere lui Stelian Ion să explice de URGENȚĂ cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat: „Lucrurile nu se pot încheia aici”

Președintele Klaus Iohannis a cerut, joi, ministrului Justiției - Stelian Ion să explice de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Președintele consideră că românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici.
Stiri din Justiție

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Lucian Bode i-a certat pe mascații care au descins la o adresă greșită: „Pe mine explicațiile mă interesează foarte puțin. Acțiunea nu a avut la bază o documentare corectă”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-a greșit în privința perchezițiilor de ieri, la Clinceni. Acesta a spus că nu este interesat de explicații, considerând că s-a greșit, urmând a se lua măsuri după verificările dispuse.

Stiri despre Vreme

Stiri din Sport