Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății Foto: Facebook.com
ACUM 8 ORE 1 MINUTE

VIDEO Vlad Voiculescu: Știm că unii au sărit peste rând. SANCȚIUNI anunțate de ministrul Sănătății în cadrul vaccinării. CÂȚI români s-au IMUNIZAT

În prima conferință de presă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că, în acest moment, până miercuri, la prânz, au fost vaccinați aproape 500.000 de români, România fiind în TOP 10 la nivel european. Ministrul a anunțat și câteva măsuri împotriva celor care nu au respectat regulile înscrierilor la vaccinare din centrle din țară și a insistat asupra prioritizării și accesului la vaccinare a persoanelor bolnave, cu risc. 


Ultimele Știrivaccin anti COVID-19 Foto: Pixabay.com Video

Vlad Voiculescu: TOATE vaccinurile împotriva COVID-19 vor ajunge în România. S-a semnat și pentru 9 milioane de doze de la CureVac

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri că România va primi toate vaccinurile împotriva COVID-19 care vor fi disponibile. Ministrul Sănătății a mai spus că a fost semnată o comandă pentru încă 9 milioane de doze de vaccin de la CureVac, după ce acesta va fi aprobat. Până în prezent, România a primit vaccinuri dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna.

ACTUAL


Editoriale

Laurențiu Botin

Laurențiu Botin: Muștele au locul lor

E clar, s-a stabilit, am ajuns în zilele în care muștele se bagă peste stupul de albine să le învețe pe acestea cum se face mierea. Rolul muștelor este unul dat de natură, ne scapă de dejecțiile accidentale și sunt sursă de hrană într-un lanț trofic. Mai devreme sau mai târziu, muștele pier, fără să-și dea seama că în toată efemera lor existență au fost doar...muște. Poate că am fost nițel criptic, dar rândurile acestea nu sunt pentru cei care au mentalitatea insectelor despre care am făcut vorbire. 


Oreste Teodorescu: Ce aștept eu de la actuala guvernare

Oreste Teodorescu: Ce aștept eu de la actuala guvernare

Un domn foarte inteligent a spus odată: “în război, adevarul este prima victimă, cade apoi umanitatea și în cele din urmă nu câștigă nimeni!” Extrapolând puțin către diferitele bătălii politice, pornind de la conflictul taberelor din PNL, aș spune că noi, românii, suntem posedați parcă de un duh hain al eternei dihotomii, de parcă ne-am obișnuit cu energiile conflictuale și nu mai suntem capabili să ne bucurăm de libertatea păcii, exact ca biata ursoaică ținută amar de vreme în captivitate și, odată eliberată în mediul ei natural, continuă să se învârtă apatic în perimetrul cuștii sale, acum doar imaginară!


Laurențiu Botin: Nemuritorii din funcții 

Laurențiu Botin: Nemuritorii din funcții 

După emisiunea de luni, mă sună unul din invitați să-mi spună că l-a sunat, prin interpuși, marele șef de la Statistică, cel despre care ai mei colegi au descoperit că știe să încaseze o sumă uriașă de bani în fiecare lună, prestând activități în comitete și comiții de parcă ziua ar avea 72 de ore. Interpușii fiind o fostă jurnalistă, așezată cuminte la comunicare la instituția cu pricina. Invitatul meu a fost sunat de fătucă cu intenția de a face rost de numărul meu de telefon, că cică să mă sune șeful să-mi explice cum pot reuși în viață. Că ce avem cu el, că e bun statistician și că de ce zicem pe un post național de banii pe care-i duce acasă omul. Că e deștept și liniștit. 


Laurențiu Botin: Pandemie, dar de prostie

Laurențiu Botin: Pandemie, dar de prostie

Salut! Eu sunt Georgel și nu miam dat bacu pentru că profa aia de romana ma inervat maxim atunci cind nea intrebat de ce oniricu se regaseste in poieziea antebelica. Vacinu nu ie bun, asa vreau astia să ne controleze. Salut, sunt Mioara, tânără pensionară, singură, îmi găsesc refugiul alături de voi, prietenii mei on-line, mulțumesc pentru asta. Mi-a spus vecina de la 3 că vaccinarea este modul în care unii vor să ne extermine. Informațiile sunt sigure, numai că nu mi-a spus exact cine a spus. Hello, ce face frații mei? Bă, nu vă vaccinați, șmecherii aștia vor să face bani, vaccinu-i apă de ploaie. Noroc cu autocorectu! Dragi compatrioți, este timpul să dezvăluim marea conspirație mondială. Firmele farmaceutice au inventat virusul și acum și antidotul, clar, există dar pe bani mulți. Conspirația pusă la cale de marii bogați ai lumii funcționează, iată cum suntem duși ca oile la tăiere.


Politică

Elena Udrea

Elena Udrea, ATAC la procurori înaintea sentinței în dosarul finanțărilor ilegale: ”Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o pedeapsă mai mică”

Elena Udrea a reacționat dur după ce procurorii DNA au solicitat pedeapsa maximă în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei din 2009. Acuzând-o pe fosta șefă a instituției Laura Codruța Kovesi că ”aștepta cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea” victoria lui Traian Băsescu, fostul ministru al Turismului subliniază că cei 12 ani de închisoare ceruți pentru fapta de care este acuzată depășesc sentințele date în dosare de omor, viol sau trafic de droguri de mare risc.
Monica Anisie, senator, președinte al Comisiei pentru învățământ și fost ministru al Educației

Monica Anisie: „Planurile-cadru trebuie să pună un semn de egalitate între profilul absolvenţilor noştri şi nevoile societăţii”

Preşedintele Comisiei de Educaţie a Senatului, Monica Anisie, consideră că planurile cadru de învăţământ trebuie să pună "un semn de egalitate" între profilul absolvenţilor şi nevoile viitoare ale societăţii. Succesorul său la Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că nu este de acord cu forma planurilor-cadru de liceu, în urmă cu o săptămână.

Economie

Actual

JustițieCrin Bologa

Șeful DNA, ședință cu experții Comisiei Europene: Lupta anticorupție a continuat în ciuda obstacolelor legislative

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a discutat cu echipa de experți a Comisiei Europene despre Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și noul Mecanism european privind statul de drept. În cadrul analizelor progreselor făcute, ”s-a subliniat importanța reparării legilor justiției și păstrarea independenței funcționale și financiare a instituției”, a anunțat instituția. 


Dor Geta Popescu (13 ani) și Erik Gulacsi (12 ani), cei doi copii alpiniști care au murit, tragic, în avalanșa din Munții Retezat în 22 aprilie 2017

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, trimis în judecată pentru moartea fiicei sale și a lui Erik Gulacsi în tragedia din Retezat. Cine au fost cei doi alpiniști-fenomen ai României 

Alpinistul Ovidiu Popescu, tatăl lui Dor Geta Popescu, mica alpinistă „de aur”, soră cu celebra Coco Popescu, a fost trimis în judecată pentru ucidere în culpă în urma morții fiicei sale de 13 ani și a celuilalt alpinist Erik Gulacsi, de 12 ani, în avalanșa din Munții Retezat din aprilie 2017.


Local

Sport