E ziua lui "Nea Mărin"! Mesajul emoţionant al Oanei Pellea pentru marele Amza

 

A fost unul dintre cei mai mari actori români şi cel care a întrupat cel mai popular personaj comic de la Constantin Tănase încoace. Amza Pellea s-a născut într-o zi de 7 aprilie, în 1931, la Băileşti. De-a lungurl carierei sale strălucite, incheiate înainte de vreme, în decembrie 1983, a întrupat, pe lângă deja celebrul Nea Mărin, câteva dintre cele mai mari personalităţi istorice, precum Decbal şi MIhai Viteazu. Pe lângă aceste apariţii, rolurile de compoziţie precum Ipu, din "Atunci i-am condamnat pe toți la moarte" şi Manolache Preda, din "Osânda". Fiica sa, marea actriţă Oana Pellea, i-a adresat tatălui ei un mesaj emoţionant. 

"Intr un 7 aprilie s a nascut tata.
Tata... Amza... Ipu... Mihai... Manolache... Marin... Decebal... Costache... Prea multe nume... Nici nu poți să le ții minte... Vreo 60 pe peliculă... Vreo 80 pe scenă... 
- Unde ești? il intreb
Imi răspunde dintr-un buchet de busuioc sau dintr o boare, sau dintr un rasarit, sau....
- Aici, fata mea! 
E aici. Cu mine, lângă mine, în mine. Îmi curge în sânge o legendă. Ce am făcut a merita așa ceva? Nimic! O fi o întâmplare întâmplătoare. A plecat din această lume foarte mirat că îl iubea lumea. Se uita după perdea la cozile din fața casei. Cozi de necunoscuți, care așteptau să intre să-i spună: Sănătate! Era mirat și ne-a întrebat cu voce tare: 'De ce m-or iubi oamenii ăștia? N-am făcut nimic pentru ei'. 

Așa era Amza. Un munte de frumos și de modestie. Un ocean de bun-simt

Aprindeti o lumanare sau un gand bun pentru sufletul lui cald ca o paine scoasa din ţest.

Va multumesc frumos. "

Oana Pellea

sursă foto: FB/Oana Pellea sursă video: TVRAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?