600 de oameni din comuna prahoveană Pietriceaua, izolaţi din cauza drumurilor impracticabile

Foto: RTV
Sute de persoane din comuna prahoveană Pietriceaua se roagă în fiecare zi să fie ferite de boli şi de incendii. De mai bine de patru ani, drumul de acces în localitate este impracticabil. Oamenii au uitat de câte ori au cerut o rezolvare, aşa că tot ce le-a rămas este să aştepte. Între timp copiii se duc pe jos la şcoală, iar părinţii lor pornesc spre muncă echipaţi cu cizme de cauciuc.
În Pietriceaua, drumurile de acces sunt distruse din cauza alunecărilor de teren. De mai bine de patru ani, 600 de suflete de aici sunt practic izolate. Localnicii încă speră că vor trăi clipa în care drumurile din sat să fie reparate. Cei mai bătrâni au ajuns să fie prizonieri în propriile case.

"La serviciu mă duc în cizme de cauciuc. Am copil de patru ani şi nu l-am dus la grădiniţă", a declarat un localnic.

În plus, mai multe case sunt în pericol să se prăbuşească, deoarece alunecările de teren le-au afectat fundaţiile. Însă autorităţile locale ridică din umeri. "N-au fost bani. Să ştiţi că situaţia este destul de urâtă la nivelul comunei noastre. N-avem resurse financiare pentru o asemenea lucrare", a explicat primarul Dumitru Comăniţă.

Pentru reabilitarea drumurilor de acces în Pietriceaua ar fi nevoie de aproximativ 2,5 milioane de lei.
Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?